Kip Shelter Jubileum Editie

Kip Caravans viert 90ste verjaardag met Kip Shelter Jubileum Editie

Martine van Kuler

Groot feest bij Kip Caravans. De enige Nederlandse caravanfabrikant bestaat negentig jaar en viert dat met een jubileumeditie van de Shelter. Deze limited edition caravan is een eerbetoon aan negentig jaar Kip. Het combineert een tijdloos design met een moderne uitrusting.

Al negentig jaar staat Kip Caravans voor kwaliteit, innovatie en kampeerplezier. Sinds Jan Kip in 1934 zijn carrosseriebedrijf in Hoogeveen startte heeft het merk de harten van duizenden kampeerliefhebbers veroverd. Tot op de dag van vandaag worden Kip Caravans nog steeds volledig in Hoogeveen gemaakt.

Kip Shelter Jubileum Editie met retrolook

De jubileumeditie van de Shelter is een caravan met een knipoog naar het verleden, maar de uitrusting van nu. Dat verleden komt vooral tot uiting in de retrolook. Zo is de buitenbeplating crème met pastelgroen en voorzien van een geëmailleerd Kip-embleem. De wielen zien er vintage uit en de exclusieve kussenset is verkrijgbaar in de retrokleuren oranje en groen.

Samen met De Waard heeft Kip Caravans een hefdakdoek en luifel ontwikkeld die qua kleurstelling naadloos aansluiten bij de retro-uitstraling van de Shelter Jubileum Editie. De luifel heeft afritsbare windschermen en is gemakkelijk te bevestigen.

Kip Shelter Jubileum Editie
Kip Shelter Jubileum Editie
Kip Shelter Jubileum Editie
Kip Shelter Jubileum Editie
Kip Shelter Jubileum Editie
Kip Shelter Jubileum Editie

Moderne uitrusting

Tot zover de knipoog naar het verleden, want de Kip Shelter Jubileum Editie is met zijn tijd meegegaan. Zo heeft de caravan een premium AL-KO as, schokbrekers en een oplooprem. Ook is hij voorzien van onder meer vloerverwarming, een compressorkoelkast met een inhoud van 65 liter en led-verlichting.

Door het grote voorraam valt veel licht naar binnen. Slapen doe je op het riante bed van 170 x 200 centimeter. In de bovenkastjes, ruimte onder de banken en het kastje bij de ingang kan je al je spullen kwijt. Plassen doe je op het portable toilet en koken kan dankzij het verplaatsbare keukenblok zowel buiten als binnen.

Zoek je een kleine caravan voor twee personen die er – naar onze bescheiden mening – ook nog eens heel leuk uitziet? Dan zou je zomaar eens voor de Kip Shelter Jubileum Editie kunnen vallen. Aarzel in dat geval niet te lang, want deze leukerd is in beperkte oplage beschikbaar.

Benieuwd naar deze en andere Kip Caravans? Klik op onderstaande button of bezoek de Kip Store in Hoogeveen of Utrecht.

SpecificatiesKip Shelter Jubileum Editie

Totale lengte : 4,60 meter
Totale breedte : 1,85 meter
Gewicht: 620 kilo
Toegestane maximale massa: 900 kilo
Laadvermogen: 280 kilo
Prijs: vanaf 25.500 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!