Caravans in alle soorten en maten ontdek je op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021

Martine van Kuler

Groot, klein, luxe, basic, old school of innovatief. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021 – vandaag tot en met zondag in Utrecht – zijn caravans in allerlei soorten en maten te zien. Extra leuk: de Caravan van het Jaar 2022 staat er ook. Dus heb je zin in een gezellig uitje, wil je kampeerspullen kopen of gewoon inspiratie opdoen? Dan is de KCJ de place to be.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Kamperen is nog steeds hartstikke populair. De een slaapt nergens liever dan onder een tentdoek, een ander toert de wereld rond in een camper en dan zijn er ook nog kampeerders die zweren bij een caravan. Dat die eersten aan hun trekken komen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs las je al eerder op Campingtrend, maar ook voor liefhebbers van sleurhutten – een koosnaam die wij met verve dragen – is genoeg te beleven.

Op de KCJ kun je onder meer een kijkje nemen in de Adria Alpina.
Op de KCJ kun je onder meer een kijkje nemen in de Adria Alpina.

Veel caravans op de KCJ

Weliswaar geven niet álle grote caravanmerken acte de présence in Utrecht, maar er zijn er nog zeker heel veel te bezichtigen. Een van de blikvangers op de beurs is zonder meer de Adria Alpina. Met deze vierseizoenencaravan kun je moeiteloos naar de wintersport. De Alpina is volledig voorzien van polyester buitenbeplating. Zelfs het dak is van polyester, dus laat die hagelstenen en sneeuwballen maar komen.

Geef je de voorkeur aan een wat kleinere en stoerdere caravan? Bekijk dan de Adria Action Sport eens. Er komt in 2022 zelfs een off-road edition. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kun je hem alvast bekijken.

Dat de Knaus Südwind een nieuwe look heeft gekregen, schreven we hier al. Mooie foto’s natuurlijk, maar op de KCJ kun je hem in het echt zien staan. De Duitse caravanbouwer komt trouwens ook met een primeur naar de beurs: de Knaus Sport e-power. Deze caravan is volledig elektrisch en zeker het bezichtigen waard.

Ook de Knaus Sport e-power staat op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.
Ook de Knaus Sport e-power staat op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Bekendmaking Caravan van het Jaar 2022

Traditiegetrouw maakt de ANWB op de eerste dag van Kampeer en Caravan Jaarbeurs de Camper en Caravan van het Jaar bekend. In die laatste categorie zijn de Beachy 360/420/450, de Hobby Maxia 495 UL en de Knaus Südwind ePower 460 EU genomineerd. (Welke campers kans maken op de titel kon je zondag al op Campingtrend lezen.) Vorig jaar won de Adria Adora de prijs. Ben je benieuwd wat de Caravan van het Jaar 2022 is? Loop dan woensdagmiddag even langs bij de bekendmaking óf houd Campingtrend in de gaten voor het laatste nieuws.

Grote kans dat je DW en Jos zo ergens aantreft!
Grote kans dat je DW en Jos zo ergens aantreft!

Mijn eerste caravan, en nu?

Heb je onlangs voor het eerst een caravan aangeschaft, of ben je dat van plan? Bezoek dan vooral de presentatie Mijn eerste caravan, en nu? van onze eigen Jos Mark. In het KampeerTheater vertelt hij over het beladen van de caravan en over het rijden op de snelweg en in de bergen. Ook geeft hij tips & tricks, vertelt hij wat handige accessoires zijn, en laat hij zien hoe je de apparatuur in de caravan met een app op je smartphone kunt bedienen. Je leest het al, deze presentatie is ook heel geschikt als je al langer een trotse caravaneigenaar bent.

Sowieso maak je grote kans om Jos ergens op de beurs te zien. Samen met DW neemt hij er op woensdag, donderdag, vrijdag én zondag de Campingtrend Liveshow op. Wil je met de mannen op de foto? Schiet ze dan vooral aan, vinden ze leuk!

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022
Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2022

Met Campingtrend goedkoper naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2021

Denk je na het lezen van dit stuk: ik moet en zal naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Dat treft, want via Campingtrend kun je entreekaartjes met korting kopen. Als je via ons een kaartje koopt betaal je geen 12,50 euro, maar 9 euro. Een korting van 3,50 euro dus! Doen? Klik dan hier om via Campingtrend een entreekaartje te kopen.

Meer weten over de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, van 6 tot en met 10 oktober in Utrecht? Openingstijden en andere informatie vind je allemaal via de website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!