Hobby caravans klaar voor 2024

Martine van Kuler

Hobby geeft zijn caravans een nieuw design, van binnen en van buiten. Maar de Duitse fabrikant heeft meer nieuws. Zo krijgt Prestige een andere look en is de gezinsindeling van de Maxia nu verkrijgbaar. Kortom, Hobby caravans zijn klaar voor 2024.

Om maar meteen met het opvallendste te beginnen: alle Hobby caravans krijgen een nieuw exterieurdesign. De veranderingen zijn subtiel, zoals verchroomde rangeergrepen, een aerodynamische voorkant en automotive achterlichten. Ook het interieur van de caravans heeft een upgrade gekregen. Lichtere houtdecors, nieuwe bekleding, modernere vormen en andere lichtconcepten geven de caravans een meer eigentijdse uitstraling. Het vernieuwde interieur geldt voor alle modellen, met uitzondering van de Maxia, die al erg hyggelig is.

Luxe Hobby caravans Prestige en Maxia

Voor kampeerders die alleen het beste goed genoeg vinden zijn er de modelseries Prestige en Maxia. Beide luxe caravans hebben een upgrade gekregen. Het opvallendst is de nieuwe look van de Prestige (foto boven dit artikel), die nu een een donker eikendecor met hoogglans witte accenten, glanzende werk- en tafelbladen in donkere steenlook en stijlvolle stoffering heeft. De sfeerverlichting draagt bij aan de luxe uitstraling van het woongedeelte. Extra grote bovenkasten zorgen er bovendien voor dat er geen voorwerpen blijven rondslingeren.

Hobby kondigde eerder dit jaar al een nieuwe gezinsindeling van de Maxia, de stijlvolle caravan met Scandinavisch design, aan. De 595 KML was al te bestellen, maar inmiddels staat hij ook bij de dealers. De Hobby Maxia 595 KML is een echte familiecaravan met vijf slaapplaatsen en een multifunctionele kinderkamer. Hier is ruimte voor drie stapelbedden. Heb je ze niet nodig? Geen probleem, want de bovenste bedden zijn dankzij oprolbare lattenbodems en matrassen eenvoudig op- en af te bouwen. En van het onderste bed maak je in een handomdraai een gezellige zithoek. Gaan de kinderen niet (meer) mee? Dan kun je in het achterste deel van de caravan lekker veel bagage kwijt. De ladder van de stapelbedden kun je tijdens het rijden als een soort hekje gebruiken, waardoor de bagage op zijn plaats blijft.

Hobby Maxia 595 KML
De Hobby Maxia 595 KML is een echte gezinscaravan.
Hobby Maxia 595 KML
De Hobby Maxia 595 KML is een echte gezinscaravan.

Excellente middenklassers van Hobby

Ook de modelseries Hobby Excellent en Excellent Edition beginnen het seizoen 2024 met een nieuw exterieurdesign en stijlvolle interieuraccenten. De Excellent heeft een opknapbeurt gekregen met witte hoogglans bovenkasten, verlichte designplanken en indirecte TL-verlichting.

De Excellent Edition is vooral gericht op gezinnen en koppels die van minimalistisch design houden en een open gevoel willen zonder in te boeten aan opbergruimte. Voor het nieuwe modeljaar zijn de bovenkasten subtiel gewijzigd en is er een lichtere stofferingscombinatie mogelijk.

Hobby de Luxe 2024
Het nieuwe interieur van de Hobby De Luxe.
Hobby de Luxe 2024
Het nieuwe interieur van de Hobby De Luxe.

Hobby’s instapcaravans Ontour en De Luxe

De Ontour is er in drie indelingen. Ook hier zien we niet alleen een nieuw exterieur, maar ook een nieuw interieur. De wandkasten zijn voorzien van strakke, grijze lijnen en de antracietkleurige keuken past perfect bij de minimalistische look.

Minder minimalistisch, maar wel heel gezellig oogt het nieuwe interieur van de Hobby De Luxe. De lichte meubels en stoffering, bovenkastdeuren in mat wit en de antracietkleurige keuken geven populaire caravan een moderne uitstraling.

Klik voor meer informatie over Hobby caravans op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!