Farfalla camper Pure S beach chair

Farfalla camper Pure S beach chair met daktent

Marije Onderwaater

Farfalla camper is bekend van de aanhangwagens die op de camping tot caravan transformeren. De Farfalla camper Pure S beach chair is het nieuwste kampeermiddel van het Duitse bedrijf. In combinatie met een daktent heb je alle ruimte.

Ruim een jaar geleden schreven we al over de Farfalla camper LS, waarbij die letters staan voor long en sanitair. Deze kampeerwagen is namelijk een halve meter langer dan voorgaande modellen en heeft een wastafel met toilet. De naam Farfalla komt overigens van het Italiaanse woord voor vlinder en verwijst naar het – als vleugels – uitklappen van de caravan.

Buiten naar binnen

De Farfalla camper Pure S beach chair is uitgerust met stelpoten die op de plaats van bestemming kunnen worden uitgedraaid. Aan de zijkant zit een grote klep die open kan, een concept dat het merk wel vaker gebruikt. Door de klep te openen, ontstaat er binnen een zee aan licht en ruimte. “De panoramaklep verbindt binnen met buiten”, zegt Farfalla hier zelf over. Een optionele luifel is aan de klep te bevestigen waardoor er nog meer overdekte ruimte ontstaat, bijvoorbeeld om onder te zitten.

Farfalla camper Pure S beach chair aanhangwagen
De Farfalla camper Pure S beach chair met daktent
Farfalla camper Pure S beach chair aanhangwagen
De Farfalla camper Pure S beach chair met daktent

Interieur naar wens

Het interieur van de Farfalla camper Pure S beach chair is basic en functioneel. Kopers kunnen de wagen helemaal naar eigen wens aankleden. Zo is er de uitneembare tafel – hij is ook buiten te gebruiken – met daaromheen zitelementen. Aan de zijkant klapt een bed uit. Om het wat gezelliger te maken is er een vinylvloer in parketlook verkrijgbaar. Deze vloer geeft het kampeermiddel net wat extra’s. Onder het zitgedeelte zijn opbergboxen geplaatst. Deze zijn zowel van binnen als van buiten bereikbaar. Dat geldt ook voor de keuken, die op verschillende manieren is in te richten. Sta je buiten, dan kun je via de panoramaklep toch nog bij de keuken komen. Die keuken is overigens uitgerust met een 15 liter-verswatertank en een afvalwatertank van 12 liter. Er is keuze uit verschillende Truma-koelboxen. En wie graag een toilet bij zich heeft, kan kiezen voor een toilet van Trelino.

Farfalla camper Pure S beach chair daktent
Farfalla camper Pure S beach chair daktent
Farfalla camper zithoek
Farfalla camper zithoek
Farfalla camper keuken
Farfalla camper keuken

Meer ruimte met daktent

Kampeerders die graag de ruimte hebben, kunnen hun Farfalla camper Pure S beach chair uitrusten met een daktent van het merk Overzone. Slapen gebeurt dan op het dak. Een voortent biedt nog eens extra bewegingsvrijheid of plek om spullen op te bergen.

Andere zaken op de optielijst zijn onder meer een stroompakket, een autarkie-pakket van CamperCase met een LiFePo-Akku, een zonnepaneel, een fietsendrager en een Tempo 100-keuring met sticker. Een vaste prijs is dan ook niet te geven. Meer informatie over dit bijzondere kampeermiddel en bijbehorende prijzen zijn te vinden op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…