Caravans en campers gaan als warme broodjes

Luc Schaepkens

Caravans en campers gaan momenteel als warme broodjes over de toonbank. Dat laten cijfers van de Bovag /RDC zien. Zo zijn er nu al meer nieuwe campers verkocht dan in heel recordjaar 2019.

Caravans en campers blijven in trek

Afgelopen kwartaal steeg de camperverkoop met 78%. Dit in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Tot en met september zijn meer nieuwe campers verkocht dan in heel recordjaar 2019. Werden er vorig jaar 2.074 nieuwe campers verkocht, nu zijn dat er al 2.200. En dit ondanks alle problemen in het tweede kwartaal. Er was toen veel onzekerheid en bestellingen werden zelfs geannuleerd.

Ook de verkoop van nieuwe caravans zit in de lift. Daar werden er in het afgelopen kwartaal 2.282 van verkocht. Goed voor een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook hier kon een slecht tweede kwartaal worden weggepoetst.

Veel interesse is er ook voor gebruikte campers en caravans. Tot en met september wisselden 11.237 gebruikte campers van eigenaar. Dit alleen al bij de vakhandel. Een stijging van 15% ten opzichte van vorig jaar. Bij de caravanbedrijven werden tot nu toe 12.238 gebruikte caravans verkocht. Dit is een stijging van 6% in vergelijking met 2019.

Naar de site van de Bovag.

Gebruikte caravan of camper kopen?

Overweeg je een gebruikte caravan of camper te kopen? Kijk dan zeker even de twee video’s hieronder. Daarin leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een gebruikte caravan of camper.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur