Hobby ontour caravan aan de kust

Compacte caravans met een interessant prijskaartje

Martine van Kuler

Wil je graag een caravan, maar durf je er niet zo goed mee te rijden? Ben je een ervaren caravankampeerder, maar wil je iets minder groot en luxe? Of zoek je gewoon een compacte caravan met een interessant prijskaartje? Misschien is een van deze caravans dan wel iets voor jou.

Compacte caravan

Onder een compacte caravan verstaan we een caravan die zo is ontworpen dat je op een kleine ruimte toch kunt leven. Denk hierbij aan zitten, slapen en koken. Door de geringe afmetingen zijn compacte caravans vaak licht, waardoor ze ook met een kleine(re) auto te trekken zijn. Fijn als je het spannend vindt om met een caravan achter de auto te rijden. De meeste caravanmerken hebben wel een compact model in het assortiment. Wij lichten er een aantal uit.

Dethleffs-cjoy caravan vrij
Dethleffs-cjoy caravan vrij

Dethleffs c’joy

Klein, maar fijn gaat zeker op voor de de Dethleffs c’joy. Dit is een caravan zonder toeters en bellen, maar wel met alles erop en eraan: een keuken, badkamer, vaste bedden en behoorlijk wat opbergruimte. Met zijn breedte van 2,12 meter stuur je de c’joy eenvoudig door smalle straatjes. Hij is verkrijgbaar in vijf indelingen en heeft een vanafprijs van 17.190 euro. Specificaties vind je op de website van Dethleffs.

Adria Aviva caravan voordelige koop
Adria Aviva caravan voordelige koop

Adria Aviva

De Adria Aviva is populair onder Nederlandse kampeerders en dat is niet voor niets. Liefhebbers van de Zweedse meubelketen Ikea zullen ongetwijfeld gecharmeerd zijn van het interieur, want dat lijkt zo uit het woonwarenhuis te komen. Stijlvol is de Aviva dus zeker, maar deze compacte caravan heeft verder ook alles om een verblijf op de camping zo aangenaam mogelijk te maken. De Adria Aviva is er in vijf indelingen en verkrijgbaar vanaf 16.995 euro. Ga voor meer informatie naar de Adria-website.

Sprite basecamp caravan stoer
Sprite basecamp caravan stoer

Sprite Basecamp

Dit is een compacte caravan die vooral avonturiers zal aanspreken. De Sprite Basecamp heeft aan de achterkant een brede deur. Handig als je fietsen en surfplanken wilt meenemen. Voeg daar de aerodynamische daklijn, ruige spoilers en het sportieve buitendesign aan toe en je hebt een stoere compacte caravan. Er zijn drie indelingen, met twee, vier of zes slaapplaatsen. De goedkoopste is er vanaf 28.795 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Sprite caravans.

Hobby ontour kort
Hobby ontour kort

Hobby Ontour

De instapcaravan van Hobby kenmerkt zich door de smalle en lichte opbouw van 2,20 meter. Hij is daardoor geschikt voor de wat kleinere auto’s. De Hobby Ontour heeft geen onnodig ballast, maar is wel een caravan die eigenlijk alles biedt wat je tijdens een vakantie nodig hebt. Daar zijn de lezers van het het Duitse blad Caravaning het mee eens. Zij verkozen de Ontour dit jaar overtuigend tot dé caravan in de categorie ‘onderste middenklasse’. Er zijn drie indelingen, waarvan de 390 SF de kleinste is. Hij is er vanaf 21.800 euro. Meer weten over deze of andere Hobby-caravans? Kijk dan op de website van de fabrikant.

Caravelair Alba gezinscaravan
Caravelair Alba gezinscaravan

Caravelair Alba

Onlangs publiceerden we al een artikel over de Caravalair Alba 390. De titel van dat artikel is ‘compacte en betaalbare caravan’, dus hij mag zeker niet ontbreken in dit overzicht van compacte caravans. Er zijn vijf indelingen van de Alba, waarvan de 390 de kleinste is. Hij is verkrijgbaar voor 15.745 euro. Wil je meer weten? Lees dan ons artikel of ga naar de website van Caravelair.

Natuurlijk zijn er nog meer compacte caravans met een interessant prijskaartje. En we realiseren ons ook dat wat voor de een ‘interessant prijskaartje’ is, voor de ander boven budget is. Op Campingtrend willen we informeren, amuseren en inspireren. Zie dit artikel als zodanig en houd de website in de gaten, want we komen ongetwijfeld met een overzicht van nog meer compacte caravans, gezinscaravans, dure caravans, gekke caravans etc.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!