Caretta 1500

Caretta 1500: comfortabele minicaravan voor twee personen

Martine van Kuler

Op kampeerbeurzen hebben opvallende caravans altijd veel bekijks. Niet alleen de grote en luxe exemplaren, maar ook – of misschien juíst – de wat kleinere reispaleizen. Tot die laatste categorie behoort ook de Caretta 1500, een minicaravan van Turkse makelij.

Van Caretta zijn drie minicaravans verkrijgbaar. De kleinste is de Mini, die met zijn 3,97 x 1,75 x 1,78 meter (lxbxh) met recht een mini is. Ook het gewicht van deze Caretta is minimaal: leeg weegt hij slechts 390 kilo. De grootste Caretta minicaravan is de stoere Offroad. Deze is 4,5 x 2,1 x, 2 meter (lxbxh) en is niet voor een kleintje vervaard. Bergen, rivieren, hobbelige paden en woestijnen, met de Offroad hoef je ze niet te ontwijken. En dan is er nog de Caretta 1500, die er qua formaat en gewicht tussenin zit.

Caretta 1500 minicaravan is een echte allrounder

Ook de Caretta 1500 heeft de aerodynamische teardrop-vorm. Met zijn lengte van 4,18 meter en breedte van 2 meter is hij net even wat ruimer dan de Mini. Ook is hij wat zwaarder, maar met zijn leeggewicht van 510 kilo kunnen hem onmogelijk een zwaargewicht noemen. Met zijn stalen chassis, aluminium velgen en gvk-opbouw kan deze Caretta 1500 tegen een stootje. Een schokdemper, remmen met slipperkoppeling en hefsteunen, allen van ALKO, zijn optioneel.

Een minicaravan is vaak niet meer dan een bed op wielen. Je kunt erin slapen en zitten, maar je moet vooral niet te veel meenemen en geen hoge eisen stellen aan het comfort. Hoe anders is het met de Caretta 1500, die voor een minicaravan toch echt wel comfort biedt.

Binnen in de Caretta 1500

In de Turkse Caretta hoef je de nachten niet opgevouwen door te brengen. Het bed is 2 meter lang en bijna 1,50 breed, wat voor de meeste mensen prima afmetingen zijn. Ook is er redelijk veel bergruimte in de minicaravan, al zul je begrijpen dat je in zo’n compact wagentje niet de wereld aan bagage kunt meenemen. Het interieur van leder en houtlook oogt modern en een groot voorraam, dakraam en de twee zijdeuren zorgen voor licht. Dankzij ingebouwde horren blijven ongenode gasten buiten.

Caretta caravans keuken
Caretta caravans keuken
Caretta 1500 caravans
Caretta 1500 caravans
Caretta caravans
Caretta caravans

Koken en douchen doe je buiten

Dat er in de Caretta 1500 geen plek is voor een uitgebreide keuken moge duidelijk zijn. Net als in andere minicaravans moet je hiervoor naar buiten. Onder de achterklep is plaats voor een volledig ingerichte kampeerkeuken met gasfornuis en wasbak. Deze zijn optioneel, een compressorkoelbox met een inhoud van 35 liter is wél standaard inbegrepen.

Om te douchen ben je niet afhankelijk van het sanitair gebouw van de camping. Mits je een buitendouche bij de Caretta 1500 aanschaft. Ook lekker om je even af te sproeien op hete dagen. Over heet gesproken, optioneel is ook een airco verkrijgbaar die voor de nodige verkoeling zorgt.

Comfortabele minicaravan voor twee personen

Al met al is de Caretta 1500 een leuke minicaravan waar je met minimaal twee personen in kunt slapen. Ben je met meer of heb je meer bergruimte nodig, neem er dan een daktent en/of voortent met slaapcabine bij.

De Caretta 1500 is verkrijgbaar vanaf 13.700 euro. Je krijgt hem dan in de kleur wit of champagne. Wil je liever grijs of antraciet? Dat kan, maar dan betaal je 867 euro extra.

Klik voor meer informatie over deze of andere Caretta caravans op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!