Knaus Tabbert Groep 2023

Gloednieuwe caravan en meer 2023-nieuws bij de Knaus Tabbert Groep

Jos Mark

De perspresentatie van de Knaus Tabbert Groep zat deze week boordevol nieuws voor 2023. Zo zet de fabrikant van Knaus, Tabbert, Weinsberg en T@B in op meer platforms voor de campers. Ook op het gebied van caravans is er veel te melden, zo introduceert Knaus de gloednieuwe Azur.

Knaus-nieuws 2023

Nieuwe caravan: Knaus Azur
Knaus stelt de Azur voor. Niet voor het eerst, want in de jaren 80 had Knaus in de premiumklasse al een caravanserie met dezelfde naam. Ook de nieuwe Azur bevindt zich in het topsegment. Bij de bouw maakte Knaus gebruik van de zelf ontwikkelde Frametechnology; een skelet van fiberglas waar de wanden in zijn gelijmd. Met deze zelfde technologie schopte de Travelino het enige tijd geleden tot Caravan van het Jaar. De Azur (zie de hoofdfoto van dit artikel) is boven de Südwind gepositioneerd en topt daarmee de caravanseries bij Knaus. Bij de inrichting is vooral gekeken naar een gezellige uitstraling, slimme oplossingen en het gebruik van hoogwaardige materialen. Ook is een speciaal verlichtingsconcept ontwikkeld. De Knaus Azur komt beschikbaar in vier indelingen en heeft een vanafprijs van 41.500 euro. Vanaf november 2022 staat deze nieuwe caravan bij de dealers. Wil je hem eerder bekijken? Dat kan op de Caravan Salon in Düsseldorf en op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Binnenkort gaan we dieper in op de Knaus Azur.

Tourer Van op Volkswagen
Bij de campers is het duidelijk hoe groot de leveringsproblemen werkelijk zijn. Knaus is ondernemend als altijd en inmiddels met vijf merken basisvoertuigen aan de slag. Naast Fiat, Peugeot, Mercedes en MAN komen er modellen op de Ford Transit én ook – en dat is opvallend – op de VW T6.1. Knaus introduceert als eerste een halfintegraal op basis van die VW: de al bestaande Tourer. Bij de perspresentatie zagen we de eerste twee indelingen die nog als ‘gewone’ halfintegraal door het leven kunnen gaan. In Düsseldorf verwacht het merk dezelfde indeling in een lagere uitvoering met een hefdak te introduceren. Hierdoor ontstaat een korte, compacte kampeerbus maar mét een volledige badkamer en een goed bruikbare indeling met keuken en zithoek. Deze camper krijgt de naam Tourer CUV. Vanaf maart 2023 staat hij bij de dealers. De Knaus Tourer krijgt een prijskaartje van 95.000 euro. Ook over de nieuwe Tourer vertellen we binnenkort meer.

 

Knaus Tourer CUV
De Knaus Tourer CUV.
Knaus Tourer CUV
De Knaus Tourer CUV.

Weinsberg op nieuwe basisvoertuigen

X-Cursion VAN
De onlangs gepresenteerde samenwerking tussen de KTG en Volkswagen betaalt zich ook uit bij Weinsberg. Het campermerk zet twee Vans op de VW T6.1: de X-Cursion VAN en de X-Cursion VAN Edition Pepper. Deze zijn exact gelijk aan de Tourer Vans van Knaus. De X-Cursion komt in twee indelingen: als 500 MQ met groot bed en als 500 LT met een tot bed om te bouwen vaste zithoek en een optioneel hefbed.

Cara-buscampers en -halfintegralen
Tijdens de perspresentatie introduceerde Weinsberg de buscampers CaraBus en CaraTour op basis van de Ford Transit. Daarnaast gaat Weinsberg de CaraLoft en CaraSuite halfintegralen op Ford-basis aanbieden. Vanaf november staan de nieuwelingen bij de dealers.

Weinsberg X-Cursion
De Weinsberg X-Cursion.
Weinsberg X-Cursion
De Weinsberg X-Cursion.

Caravannieuws: Tabbert PEP Pantiga

Tabbert heeft de PEP vervangen. De instapserie voor gezinnen maakt plaats voor de PEP Pantiga. De caravan komt in drie indelingen en vangt aan met een lekkere korte instapper van 420 meter opbouw en met een maximaal toegelaten massa van 1400 kilo en een gewicht van 1155 kilo. Met de vernieuwde PEP wil Tabbert een caravan neerzetten met een trendy design en moderne techniek, helemaal gericht op de wat jongere kampeerders. De toevoeging Pantiga staat – zo legt het merk uit – voor avontuur en plekken die ontdekt willen worden. De PEP Pantiga staat vanaf oktober bij de dealers. Ook over deze nieuwkomer vertellen we binnenkort uitgebreider.

Tabbert PEP Pantiga
De Tabbert PEP Pantiga.
Tabbert PEP Pantiga
De Tabbert PEP Pantiga.

Meer Knaus Tabbert 2023

Dit is een kort overzicht van het Knaus Tabbert-nieuws voor 2023. Binnenkort lichten we enkele nieuwe of vernieuwde campers en caravans uitgebreider uit. Wil je meer zien over deze en andere perspresentaties? Klik dan op onderstaande button waarmee je op ons YouTube-kanaal komt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.