Een kijkje in de Bürstner Premio 455 TS Black Forest

Martine van Kuler

De roots van Bürstner liggen in het Zwarte Woud en dat mag iedereen weten. Het speciale Black Forest-pakket was al populair bij de buscampers van de Duitse fabrikant en is nu ook beschikbaar voor de caravans Premio 455 TS en 495 TK. Wij namen een kijkje in de Bürstner Premio 455 TS Black Forest.

Aan de buitenkant van de Bürstner Premio Black Forest valt natuurlijk de fraaie striping met bomen en bergen op. Opvallend is ook dat voor de buitenbeplating micro-hamerslag is gebruikt. Dit heeft als voordeel dat de aluminium plaat steviger is en dat je kleine beschadigingen minder goed ziet. Verder is de Black Forest uitgerust met aluminium velgen, disselafdekking en zware uitdraaisteunen met bijbehorende steunplaten.

Een vleugje Zwarte Woud in de Bürstner Premio 455 TS Black Forest.

Ook binnen in de Bürstner Premio Black Forest valt de knipoog naar het Zwarte Woud op. De bekleding is uitgevoerd in antraciet met lichtgrijze accenten en heeft subtiele Black Forest-borduursels.

De 455 TS heeft een ruime rondzit aan de achterkant. De frontjes van de bovenkasten zijn lichtgrijs. Handig vinden wij ook de gedeeltes zonder deurtje, waar je spullen die je vaak nodig hebt kunt opbergen. Boven de zithoek zien we een groot dakraam, wat zorgt voor veel lichtinval.

Premio Black Forest
De grafische print van bomen en bergen komt in de Black Forest-uitvoering overal terug.
Premio Black Forest
De grafische print van bomen en bergen komt in de Black Forest-uitvoering overal terug.

Verrassend veel ruimte

Tegenover de toegangsdeur is de keuken geplaatst. Deze heeft een driepits gasstel in het werkblad en een wasbak. Er is opmerkelijk veel werkruimte op het grote aanrecht. Ook in de laden daaronder én in de apothekerskast kun je veel potten, pannen en levensmiddelen kwijt. Tegenover de keuken, dus meteen naast de entree, staat een grote hoge koelkast met vriesvak, met een inhoud van 142 liter.

Bürstner Premio 455 TS Black Forest
Frans bed en een badkamer ernaast.
Bürstner Premio 455 TS Black Forest
Frans bed en een badkamer ernaast.

Frans bed in de boeg

De boeg van de caravan biedt plaats aan een Frans bed aan de rechter- en een badkamer aan de linkerkant. Het bed heeft een lengte van 2,05 meter en een breedte van 1,44 meter. Bij het voeteneind is het wat smaller, zodat je gemakkelijk bij de badkamer kunt komen. In die badkamer zien we een draaibaar toilet, een mooi ontworpen fonteintje en legplanken. Ook is er nieuw ontwikkeld douche-pakket, zodat je voor je douchebeurt niet eens meer naar het sanitairgebouw van de camping hoeft.

In de video boven dit artikel geeft Jos je een rondleiding door Bürstner Premio 455 TS Black Forest. De Bürstner Days waarover hij het heeft zijn inmiddels geweet, maar ook zonder dat is het Black Forest-pakket aardig geprijst. De Bürstner Premio 455 TS is namelijk verkrijgbaar vanaf 24.440 euro. Voor het Black Forest-pakket komt er nog 1720 euro bij. Dan heb je die extra’s die we eerder in het artikel noemden. Als je die los zou bestellen, zou je ruim drie mille duurder uit zijn, dus wat dat betreft is het Black Forest-pakket een koopje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!