Bürstner 2025

Bürstner 2025: vernieuwde Averso-caravans en Lineo C 4×4

Marije Onderwaater

Een vernieuwing voor caravanseries Averso en Averso Plus, een nieuwe Lineo C-buscamper met vierwielaandrijving en het populaire Black Forest Design, een speciale Skyline-editie voor campers en caravans, en een zeer sportieve Copa C 500-kampeerbus; dít is het Bürstner 2025-nieuws.

De seizoenspresentatie van Bürstner, vandaag in het Duitse Kehl, zat boordevol nieuws. In dit artikel stippen we alles kort aan. Binnenkort gaan we op Campingtrend uitgebreider in op de Bürstner 2025-nieuwtjes.

Caravans: Averso en Averso Plus

Modelseries Averso en Averso Plus zijn helemaal vernieuwd. De beide caravanseries zijn gericht op zowel stellen als gezinnen en bevinden zich in het hogere middensegment. Voor seizoen 2025 krijgen de caravans een nieuwe standaarduitrusting die nog rijker en comfortabeler is. In totaal zijn er acht indelingen, verdeeld over compacte en ruime caravans. Zelfs voor een kampeergezelschap van zeven personen is er een Averso verkrijgbaar. Voor het nieuwe seizoen is ook volop ingezet op ruimtegevoel, onder meer met de stahoogte. In de vernieuwde Averso is dat 1,98 meter en in de Averso Plus 2,08 meter.

My Bürstner-app

Alle Averso’s hebben nu een XXL-toegangsdeur van 70 centimeter breed. De zitgroepen zijn vernieuwd, net als de bedden. Standaard zijn alle Averso-modellen voorzien van de smartphone-app My Bürstner, waarmee allerlei functies zijn te bedienen. Om de Averso en Averso Plus nog meer aan te kleden zijn er negen pakketten beschikbaar, waaronder winterpakketten en een pakket om zelfvoorzienend te reizen.

Averso exterieur
Averso exterieur
Averso interieur
Averso interieur
Averso bedden
Enkele bedden.
Averso bedden
Enkele bedden.

Speciale Skyline-edities

Een rijke standaarduitrusting, een trendy interieurdesign en een stijlvol exterieur; dat zijn de kenmerken van de nieuwe Skyline-editie. Bürstner lanceert voor modeljaar 2025 drie van deze speciale modellen: de halfintegraalcamper Lyseo Time Skyline, de kampeerbus Campeo Skyline en de caravans Premio en Premio Plus Skyline.

Lyseo Time Skyline

Allerlei interessante functies die bij andere modellen op de optielijst staan, komen samen in drie indelingsvarianten van de Lyseo Time Skyline: de T690 G, de T 726 G en de T 732. Het exterieur in Lanzarote Grey krijgt een speciaal Skyline-desgin, dat zich ook naar binnen uitstrekt. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer all season banden, een lederen stuur en een Pioneer-multimediasysteem met achteruitrijcamera.

Campeo Skyline

De Campeo C540 en C600 krijgen in de Skyline-editie eveneens een speciaal exterieurdesign met verder onder meer een voorspoiler in carrosseriekleur, mistlampen en 16 inch tweekleurige lichtmetalen wielen.

Premio en Premio Plus Skyline

Het Skyline-pakket is ook te bestellen voor de de 460 TS en 510 TK uit de caravanseries Premio en Premio Plus. Daarmee krijgen de caravans onder meer Heki-dakluik, een garageluik, een Truma heteluchtsysteem/warmwatervoorziening en een voorraam.

Naar verwachting staan de eerste Skyline-modellen al in november 2024 in de showroom.

Campers: Lineo C-serie 4x4 Black Forest

Het Black Forest-pakket valt bij veel kampeerders in de smaak. Het grafisch design van bomen en bergen, geïnspireerd op het Zwarte Woud in Duitsland, siert nu zowel het interieur als het exterieur van twee modellen uit de Lineo C-serie, de C 590 en C 550. Beide al bestaande indelingen krijgen voor het nieuwe seizoen ook intelligente vierwielaandrijving. De Ford Transit, in de antracietkleur Magnetic Metallic, heeft standaard een 130 pk-motor. Liever meer power? 165 pk is ook mogelijk.

Bürstner Lineo 4x4 C590 Black Forest
Bürstner Lineo 4x4 C590 Black Forest
Bürstner Lineo 4x4 C590 interieur
Bürstner Lineo 4x4 C590 interieur
Bürstner Lineo 4x4 C590 keuken
Middenkeuken.
Bürstner Lineo 4x4 C590 keuken
Middenkeuken.

Campers: Copa C 500 Sport Edition en Lineo C Individual Nature Design

Copa C 500 Sport Edition

Het hart van sportieve kampeerders gaat vast sneller kloppen bij de introductie van deze campingbus, die Bürstner voor 2025 introduceert. De Copa C 500 Sport Edition heeft 19 inch matzwarte velgen, een sportieve uitstraling en bumpers in carrosseriekleur. Een verlaging van het chassis met 25 mm voor een fijne wegligging behoort tot de opties.

Lineo C Individual Nature Design

Nog meer nieuws voor de Lineo C: die is nu ook te bestellen met het Individual Nature Design, waarmee de camper speciale graphics, een robuuste voorbumper en lederen bekleding krijgt.

De Sport en het Individual Nature Design maken deel uit van de Individual Services van Bürstner, waarmee het merk klanten de kans geeft om hun camper nog verder te personaliseren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een Two Tone-Copa.

Individual Playa
Individual Playa
Two Tone Copa
Two Tone Copa

Meer Bürstner 2025

Wil je meer weten over het Bürstner 2025-nieuws? Houd Campingtrend dan in de gaten, want binnenkort gaan we dieper in op de nieuwe campers en caravans.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…