Caravanpark Sexten

Luc Schaepkens

De Dolomieten staan op de werelderfgoedlijst en dat is heel begrijpelijk. Vanaf Caravanpark Sexten waar je op 1550 meter hoogte dichter bij de ruwe toppen van de bergen zit heb je een fantastisch uitzicht op de onherbergzaamheid van dit gebied.

Caravanpark

Hard en zacht want het caravanpark heeft alles wat je als luxe kampeerder kunt verlangen. Het is eigenlijk een resort, waar je zomer en winter kunt zwemmen en van de wellness gebruik kunt maken. Een gezellig gezinsrestaurant en een á la carte restaurant zorgen ervoor dat de bezoekers niet elke dag van de skottelbraai of de barbecue afhankelijk hoeven te zijn.

Luxe heeft zijn prijs. Het caravanpark is dan ook niet de goedkoopste camping die je kunt vinden. Op het moment dat wij er waren stonden er vooral campers, waarvan een aantal van een indrukwekkend formaat. De plaatsen zijn daarvoor ruim genoeg en de ondergrond kan de zware last kennelijk eenvoudig dragen. De plaatsen zijn allemaal verhard met steen (zeer grof split) dat tevens de afwatering zal bevorderen.

Nergens kregen wij het idee dat het te druk was, hoewel de camping rond de jaarwisseling drukbezocht blijkt te zijn. De aanwezige grote campers ontnamen ons niet het zicht en werden  niet als storend aanwezig ervaren.

Neem je echter aanstoot aan dergelijke zaken dan kan dit een minpuntje zijn.

De gasten waren tijdens ons bezoek hoofdzakelijk Duits en Italiaans. Wij ondervonden nimmer overlast. Het was gewoon gezellig druk.

Ook in dit winterhoogseizoen was er voldoende vermaak op de camping. Een heel programma waaronder meerdere keren per week wandeltochten en andere activiteiten. Tijdens de kerst is er een heel arrangement in het restaurant en ook op de oudejaarsavond konden wij onszelf van 18.00 uur tot 01.00 uur laten verwennen. Er wordt door de bezoekers een heel festijn van gemaakt waarbij avondjurk en dinnerjacket niet geschuwd worden, maar het is een camping dus je kan ook gewoon in je spijkerbroek en overhemd aanschuiven.

Naast wandelen en fietsen, wat hier het hele jaar kan, kun je in de winter in dit gebied natuurlijk uitgebreid skiën. Elders vind je een kaartje van de skimogelijkheden die hier zijn.

Op een kilometer of 40 kun je het bekende plaatsje Cortina d’Ampezzo bezoeken, waar de prijzen nog iets verder de pan uit rijzen. Maar je kunt er met een oude gondelbaan naar de top van de berg om boven in de zon iets te drinken of te eten. De reis en het uitzicht zijn schitterend, een belevenis.

Gelegen op ca. 1000km van Utrecht is deze plek zelfs in de winter goed te bereizen. Neem er een rustige 3 dagen of een wat snellere 2 dagen voor en je bent ontspannen op je vakantie adres. Vergeet nooit dat de reis een deel van je vakantie zou moeten zijn

Veel plezier!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur