Bürstner 2023 Premio Plus
De Bürstner 2023 Premio Plus.

Erwin Hymer Groep presenteert caravannieuws op de KCJ

Martine van Kuler

De vakantieperiode mag dan voorbij zijn, het kampeergevoel kun je nog even vasthouden. Van 5 t/m 9 oktober 2022 is het namelijk weer tijd voor het grootste kampeerevenement van het land: de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. In hal 7 presenteert de Erwin Hymer Group veel nieuws op caravangebied, zoals het gemoderniseerde interieur van de Dethleffs c’joy, de Bürstner-series Premio en Premio Plus, de nieuwe LMC Tandero en de vernieuwde Eriba Touring.

Dethleffs 2023 c'joy interieur
Modern interieur in de vernieuwde c'joy.
Dethleffs 2023 c'joy interieur
Modern interieur in de vernieuwde c'joy.

Dethleffs c'joy

De c’joy is Dethleffs’ caravanserie voor starters. De eerste c’joy rolde in 2017 van de band en was vrijwel meteen een succes. Niet verrassend, want zelfs kleinere voertuigen kunnen de compacte caravan trekken. Voor modeljaar 2023 krijgt de c’joy een upgrade. Aan de buitenkant valt vooral de tweedelige toegangsdeur op. Het dak, en de voor- en achterzijde zijn gemaakt van hagelbestendiger gfk.
Ook aan de binnenkant verandert er het een en ander. Voor het modeljaar 2023 maakt Dethleffs het interieur van de c’joy moderner. De meubelpanelen krijgen een licht houtdecor en de bovenkasten lichte kleppen. Er is keuze uit twee stofferingen. De ene heeft kussens in lichtgrijs en beige, de andere in antraciet en turquoise. Minder opvallend, maar niet minder belangrijk is de verandering in de keuken van de Dethleffs c’joy. De absorptiekoelkast maakt plaats voor een efficiënte compressorkoelkast. De caravan is er in vijf indelingen, waarvan je er in hal 7 een aantal kunt bewonderen.
Bürstner Premio 455TS
De nieuwe Bürstner Premio 455 TS.
Bürstner Premio 455TS
De nieuwe Bürstner Premio 455 TS.

Bürstner Premio en Premio Plus

Bürstner heeft de Premio en Premio Plus caravanseries een facelift gegeven. Hoe dit heeft uitgepakt, kun je met eigen ogen aanschouwen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, maar wij lichten alvast een tipje van de sluier op. De opvallendste verandering is het interieurdesign, want het meubeldecor Brava kan nu worden gecombineerd met vier hoogwaardige bekledingsvarianten.
Verder komt Bürstner met een nieuwe indeling van de Premio. Er waren er al negen, maar daar komt vanaf modeljaar 2023 nog een tiende bij: de Bürstner Premio 455 TS. Dit is een compacte caravan met een tweepersoonsbed en een gezellige rondzit. Naast het bed zien we de stijlvolle badkamer. Deze heeft een ruimtebesparend draaibaar toilet en een wastafel. Liever een douche? Kies dan het optionele Comfort Shower Pack. Je krijgt dan een douchecabine van 67×60 cm, compleet met kraan, slang en douchekop.
LMC Tandero bed
Check die ondergaande zon!
LMC Tandero bed
Check die ondergaande zon!

LMC Tandero

Ook LMC maakt deel uit van de Erwin Hymer Groep. De LMC Tandero beleeft zijn primeur op de beurs als een middenklasse caravan. Het uitrustingsniveau is hoger dan dat van de Sassino en de Style. Er zijn vanaf modeljaar 2023 vijf modellen leverbaar. Bijzonder aan de Tandero is het design. LMC heeft de stijl Japandi genoemd: een mix van Japanse en Scandinavische elementen. Dit geeft de caravan een luxe en toch rustige uitstraling zonder op gezelligheid in te leveren. De hoekige meubels zijn greeploos en tegelijkertijd zien we ronde elementen die een samenhangend totaalbeeld creëren.
Naast het houtdecor heeft LMC er matzwarte accenten en grijstinten aangebracht. Boven de bedden is de ondergaande zon te zien. Een detail dat ook in accessoires en in de spiegel naast de ingang terugkomt. De zachte verlichting en de rolgordijnen van natuurlijke vezels zorgen bovendien voor een gezellige en moderne sfeer. Zelf ervaren? Kom dan een kijkje nemen in hal 7.
En ben je daar toch, vergeet dan niet de LMC Style even van binnen te bekijken. Het interieur van de vernieuwde Style doet Scandinavisch aan. De meubels zijn van een lichte eikenkleur gecombineerd met saliegroen en accenten van grijs en wit. Mooi! Bovendien zijn de stoffen gemaakt van gerecyclede petflessen. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens makkelijk schoon te maken.
Eriba Touring 2023
De vernieuwde Eriba Touring.
Eriba Touring 2023
De vernieuwde Eriba Touring.

Eriba Touring

De Eriba Touring is inmiddels al 65 jaar een succes. De caravan is voor modeljaar 2023 compleet vernieuwd, zonder de iconische retrolook te verliezen. Integendeel zelfs, want de vernieuwde wielkasten, achterlichten en kentekenplaathouder accentueren juist het nostalgische design. De Touring krijgt bovendien een verlengde dissel. Dit verbetert het rijcomfort en biedt meer ruimte voor het plaatsen van een fietsenrek. Voor het exterieur is er keuze uit de kleuren Carrara White, Crystal Silver en White Silver.
Eriba heeft ook het interieur van de Touring onder handen genomen. Er zijn twee nieuwe uitvoeringen: Urban en Legend. Waar die laatste met zijn donkere tinten gecombineerd met goud en brons klassiek oogt, is de Urban met zijn felle kleuren eerder extravagant te noemen. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in zeven verschillende lay-outs. We kunnen nog eindeloos doorgaan over de vernieuwde Eriba Touring, maar beter is het natuurlijk om de cultcaravan zelf te bekijken. Dat kan van 5 t/m 9 oktober op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Wil je alvast meer weten over de merken van de Erwin Hymer Groep? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!