‘Caravannen’ organiseert verkiezing Caravan van het Jaar

Luc Schaepkens

Caravannen – een magazine dat vier keer per jaar verschijnt – vraagt haar lezers om te stemmen op de caravan van het jaar. Je hebt bij de verkiezing keus uit negen genomineerden.

Drie categorieën bij verkiezing

De redactie van Caravannen heeft een voorselectie gemaakt. Omdat de ene caravan de andere niet is, zijn de caravans in drie categorieën verdeeld: senior, family en longstay. De caravans worden in de verschillende groepen immers op een andere manier gebruikt. Ook zijn ze voor een andere doelgroep kampeerders gemaakt. De redactie heeft per categorie drie modellen geselecteerd. Daarvoor zijn fabrieken bezocht en modellen bij de Nederlandse importeur bekeken. Na overleg rolden daar de nominaties uit. Daar kan de lezer nu op stemmen.

Waarop is bij de verschillende categorieën gelet? In de categorie senior zien we caravans voor de oudere kampeerder. Die stelt prijs op iets meer comfort. Comfort en gebruiksgemak zijn belangrijk. Ook wil niet iedere senior een grote caravan. Dan is er de categorie family. Hierin vinden we caravans voor een gezin met minstens twee jonge kinderen. Daar moet genoeg ruimte voor zijn. Verder is een huiselijk interieur van belang. En het is handig als de caravan mee op wintersport kan, stelt ‘Caravannen’. De categorie long stay is voor een caravan op een seizoensplaats. Of voor mensen die meerdere weken op dezelfde camping staan. Daarnaast moet deze caravan in alle seizoenen te gebruiken zijn. Extra ruimte en comfort is eveneens welkom.

Genomineerd in de categorie senior: de Eriba Nova Delight.
Genomineerd in de categorie senior: de Eriba Nova Delight.

De genomineerde caravans

Stemmen op de caravan van het jaar kan tot 1 november. Vervolgens worden de winnaars in het decembernummer van Caravannen bekendgemaakt. Op onderstaande site vind je een uitgebreide beschrijving van alle genomineerde caravans. Je kunt er ook meteen je stem uitbrengen.

Naar caravanvanhetjaar.nl

De Dethleffs Beduin Scandinavia is zelfs in twee categorieën genomineerd.
De Dethleffs Beduin Scandinavia is zelfs in twee categorieën genomineerd.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur