CaravanCentrum Treffers blij met LMC caravans in de showroom

Marije Onderwaater

“We wilden altijd al een mooi en degelijk Duits merk verkopen.” Dat zegt Erwin Treffers van CaravanCentrum Treffers. Die wens is uitgekomen, want sinds een half jaar is het bedrijf in het Brabantse Oosterhout dealer van caravan- en campermerk LMC.

LMC-caravan

Erwin Treffers hoeft niet lang na te denken over de vraag waarom hij LMC zo graag aan zijn assortiment wilde toevoegen. “Het mooie aan LMC is dat het merk instappers heeft – voor mensen die starten of die een basiscaravan goed genoeg vinden – én heel luxe modellen. In al deze segmenten is er wel een LMC-caravan leverbaar. Maar of het nu een standaardmodel of een luxe caravan is; een LMC is altijd netjes afgewerkt. Het is gewoon een frisse, mooie en degelijke caravan. En het feit dat LMC bij de Erwin Hymer Group hoort, spreekt ook veel kampeerders aan.”

Robert Klaver van LMC (links) met het Erwin Treffers en zijn vrouw.
Robert Klaver van LMC (links) met het Erwin Treffers en zijn vrouw.

Van occasions naar nieuwe caravans

Treffers weet waarover hij praat. Zelf is hij fervent kampeerder. Daardoor waren er altijd de kriebels om iets voor zichzelf te beginnen binnen de kampeerbranche. In 2010 was het zover: toen begon hij met de in- en verkoop van tweedehands caravans. Inmiddels verkoopt CaravanCentrum Treffers van drie merken ook nieuwe caravans. Naast LMC zijn dat Sprite en Sterckeman. Ook zijn er altijd zo’n vijftig occasions op voorraad.
Onlangs breidde CaravanCentrum Treffers de showroom uit. Die telt nu 1100 m2. Al die ruimte komt goed van pas, vertelt Treffers. “Van alle drie de merken hebben we negentig procent van de demo-modellen in de showroom staan.”

Persoonlijke benadering bij CaravanCentrum Treffers

De groei van de afgelopen jaren betekent niet dat de visie van het Brabantse bedrijf verandert. Treffers: “We zijn dan wel niet meer zo kleinschalig als vroeger, maar we staan nog steeds voor een persoonlijke benadering. Voor ons zijn klanten echt klanten en geen nummers. Mijn vrouw en ik werken ook gewoon in het bedrijf mee. We zitten met vier personen achter de receptie en we zijn allemaal allrounders. Degene die een caravan verkoopt, levert hem ook af en is daarna het aanspreekpunt voor het onderhoud. Dit betekent dat onze klanten altijd vertrouwde gezichten blijven zien.”
Treffers ziet allerlei soorten mensen in zijn showroom. “Van mensen die een caravan kopen om elke zomer drie weken mee te kamperen tot mensen die zes maanden naar Zuid-Spanje gaan. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan altijd genieten van iets waarvoor ze hard hebben gewerkt.”

Erwin Treffers van CaravanCentrum Treffers in Oosterhout.
Erwin Treffers van CaravanCentrum Treffers in Oosterhout.

Gevoel van vrijheid

Natuurlijk gaat Treffers zelf ook nog met de caravan op vakantie. “Het gevoel van vrijheid is heerlijk. Van de buitenlucht genieten met je eigen spullen om je heen en plaatsen bezoeken die je zelf leuk vindt. Inmiddels hebben we al heel wat kampeerervaring. Die delen we ook graag met onze klanten.”

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…

LMC