Caravana in januari, Vakantiebeurs in april

Luc Schaepkens

Januari is traditiegetrouw de maand van de Vakantiebeurs in Utrecht en kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden. De eerste schuift door naar april. De Caravana blijft wel voor januari op de kalender staan.

Caravana

Voor de ultieme kampeersfeer moet je op de Caravana zijn. Deze grote kampeerbeurs staat op de agenda van 21 tot en met 26 januari 2021. Er worden ruim vierhonderd exposanten uit heel Europa verwacht. De beurs toont zoals gebruikelijk de nodige primeurs van nieuwe campers en caravans. Verder zijn er demonstraties, workshops en kampeertrends. Ook zijn er meer dan tweehonderd campings aanwezig. Verder vind je er (voor)tenten, vouwwagens en kampeeraccessoires. Voor kampeerders is er dus volop gelegenheid om ideeën op te doen. De Caravana vindt plaats in het WTC Expo Leeuwarden. Voor deze beurs geldt er een coronaprotocol. Online kost een 14 euro. Naar de site van de Caravana.

De editie van vorig jaar was de jubileumeditie voor de Caravana. Met 43.500 bezoekers was het een succesvolle beurs. Nog even kijken wat er allemaal te zien was? Dat kan hier.

Vakantiebeurs

De verwachting is dat mensen hun vakantie voor komend jaar later dan normaal plannen. De voortdurend veranderende situatie maakt lang vooruit plannen immers moeilijk. Daarom heeft de Vakantiebeurs besloten eenmalig van datum te verschuiven. De beurs vindt niet plaats in januari, maar van 8 tot en met 11 april 2021. Zo kun je toch meteen je vakantie boeken – de mei en zomervakantie staan dan voor de deur – en rekening houden met de situatie van dat moment. Dus als je op zoek bent naar inspiratie, geheime plekjes en de nieuwste bestemmingen ga je in april naar de Vakantiebeurs. De kaartverkoop voor de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht start in februari. Naar de site van de Vakantiebeurs.

Ook de Vakantiebeurs mocht vorig jaar een feestje vieren met de 50ste editie. Dat er ook goed aan de bezoekende kinderen werd gedacht, lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur