Caravana 2012 geheel in teken van Design

Luc Schaepkens

De beurs barstte in 2011 al uit zijn voegen, dus dat belooft wat voor de aankomende editie in 2012. Elk jaar zijn er veel activiteiten op de Caravana te vinden. Om u vast een voorproefje te geven van wat u kan verwachten op de beurs, ziet u hieronder alvast welke activiteiten er in 2012 gaan plaatsvinden. Spectaculaire designwedstrijd: ‘Camper en caravan van de toekomst’

Design

De Caravana 2012 komt geheel in teken te staan van ‘Design’. Tegenwoordig spelen niet alleen duurzame en lichte materialen, laag energie verbruik en luxe een belangrijke rol, maar een uniek design wint steeds meer aan populariteit. De kampeerder van nu kan veel kiezen en zelfs individuele wensen laten doorvoeren in het ontwerp van het product. Het thema van de Caravana springt in op deze trend en laat Nederland zien hoe men in de toekomst in stijl kan kamperen.

Speciaal gericht op dit thema is de designwedstrijd ‘Camper en caravan van de toekomst’ opgezet. Voor de Caravana 2012 zullen ‘productontwikkelaars van de toekomst’ ideeën bedenken en ontwerpen creëren op basis van hun eigen visie en deze tonen aan ruim 52.000 bezoekers, de internationale Camper- en Caravanindustrie en de landelijke pers. Hierdoor zal zowel bij de bezoekers/kampeerders als bij de internationale industrie draagvlak worden bewerkstelligd. De ontwerpers van de winnende camper en caravan zullen worden uitgenodigd om met de industrie de haalbaarheid van een prototype te bespreken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur