Zion Off-Road

Zion Off-Road: modulaire caravan voor avonturiers

Martine van Kuler

Op Campingtrend lees je vaak over de mooiste caravans. Voor sommige mensen hoeft het echter niet zo luxe allemaal. Dat geldt ook voor de bedenkers van de Zion Off-Road, een caravan die je geheel naar eigen wens en budget kunt opbouwen.

Het modulaire voertuig is vernoemd naar het Amerikaanse Zion National Park en dat is niet voor niets. Met de Zion Off-Road kun je de gebaande paden verlaten en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Betaalbaar en modulair

Behoeften veranderen en daar spelen de makers van de Zion Off-Road handig op in. ‘We wilden dat onze trailer aanpasbaar en capabel zou zijn, maar dat hij bij de eerste aankoop niet te veel geld zou kosten. Betaalbaar en modulair. Of je nu aan het jagen, surfen, fietsen of vissen bent, een lange autorit of korte kampeertrip maakt; je kunt je caravan bouwen zoals jij wilt’, zo valt te lezen op de website.

Het basisvoertuig kost 12.500 dollar, omgerekend een dikke 13.000 euro. Deze trailer heeft een totale lengte van net geen 4 meter, een maximale breedte van 2,2 meter en een hoogte van 2,10 meter. Hij weegt 600 kilo, staat op een stalen frame en is voorzien van 27 inch banden. De wanden zijn gemaakt multiplex, bekleed met aluminium en voorzien van een 3,8 centimeter dikke isolatielaag.

Zion Off-Road
Zion Off-Road
Zion Off-Road
Zion Off-Road
Zion Off-Road
Zion Off-Road

Zion Off-Road: van basic trailer tot complete caravan

De Zion Off-Road heeft toegangsdeuren aan beide kanten. Verder is de basisversie voorzien van led-verlichting, stopcontacten en een plafondventilator. Je kunt er met twee personen in slapen. Open de achterklep en je hebt ruimte voor een koelkastje en een kooktoestel. Er is wat opbergruimte en dankzij de verlichting kun je ook kokkerellen als het donker is.

Als de basistrailer je te basic is, kun je kiezen voor verschillende uitbreidingsmogelijkheden. Zo zijn er andere banden voor meer off-road ervaring, kun je kiezen voor betere vering, een disselbak, extra opbergmogelijkheden of een opvouwbaar matras.

Ben jij een avonturier en lijkt de Zion Off-Road je wel wat? Dan moeten we je helaas teleurstellen, want vooralsnog is hij alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Als dit verandert lees je het natuurlijk op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!