Adria Alpina

Winterkamperen? Met de caravan naar de wintersport!

Martine van Kuler

In deze tijd van het jaar proberen we je enthousiast te maken voor winterkamperen. Wat ons betreft een magische beleving, mits je de juiste uitrusting hebt. Met deze drie caravans kun je in ieder geval moeiteloos naar de wintersport.

Adria Alpina

De vierseizoenencaravan van de Sloveense fabrikant is standaard voorzien van Alde-vloeistofverwarming, dus je kunt er uitstekend mee winterkamperen. Verder heeft de Alpina (foto boven dit artikel) polyester buitenbeplating. Zelfs het dak is van polyester, dus laat die hagelstenen en sneeuwballen maar komen. De Adria Alpina is dan ook geschikt voor kampeerders die op zoek zijn naar een caravan voor alle seizoenen en onder alle omstandigheden. Voor mensen – koppels en gezinnen – die comfort hoog in het vaandel hebben staan, maar ook een sfeervolle caravan wensen.

Zitcomfort is in de Alpina van het grootste belang. De verstelbare hoofdsteunen zijn daar een goed voorbeeld van. Na het wintersporten kun je hier heerlijk met de beentjes omhoog zitten. Wil je jezelf extra verwennen? Kies dan voor de optionele loungebank.

Ook koken en badderen doe je in luxe. De keukenelementen hebben chromen details, de snijplank is van echt hout, er is veel opbergruimte, een geïntegreerde afzuiginstallatie en de apparatuur is van uitstekende kwaliteit. In de badkamer springen de grote wastafel en spiegel met sfeerlicht in het oog.

De Adria Alpina is verkrijgbaar in vier verschillende indelingen.

Tabbert Cellini
Tabbert Cellini.
Tabbert Cellini
Tabbert Cellini.

Tabbert Cellini

Wil jij winterkamperen, maar dan wel in luxe? Het vlaggenschip van de Duitse fabrikant Tabbert is absolute topklasse. En dan hebben we het echt niet alleen over de variant met slide-out. De Cellini is voorzien van goed geïsoleerde 31 millimeter dikke zijwanden en een dubbele bodem van 47 millimeter. Binnen in de caravan heb je het snel warm dankzij de centraal geplaatste Truma-verwarming. De dubbele ramen zorgen ervoor dat de warmte ook binnen in de caravan blijft. De kamertemperatuur en die van het warme water regel je trouwens eenvoudig met de bedienpanelen boven de toegangsdeur. Hier zie je ook de stand van zaken met betrekking tot de hoofdschakelaars, waterpomp en vulniveaus.

Over het interieur van de Tabbert Cellini kunnen we kort zijn: het zal je er aan niets ontbreken. Ben je na het wintersporten moe? Fris je op in de ruime badkamer, doe een dutje op het queensize bed of geniet van een filmpje in je eigen thuisbioscoop.

En is voor jou alleen het beste goed genoeg? Kies dan voor de ruim tien meter lange Tabbert Cellini 750 HTD met slide-out. Je hebt dan een woonoppervlak van ruim twintig vierkante meter tot je beschikking. 

Dethleffs Beduin Scandinavia
Dethleffs Beduin Scandinavia.
Dethleffs Beduin Scandinavia
Dethleffs Beduin Scandinavia.

Dethleffs Beduin Scandinavia

Geen winter is te koud voor de Dethleffs Beduin Scandinavia. De naam verwijst niet alleen naar de Scandinavische winters, maar ook naar het interieur van de caravan. Dat is licht en voorzien van moderne hout- en stofelementen. Functioneel en ingetogen, maar toch ook tijdloos en gezellig. De Premium warmwaterverwarming en de elektrische vloerverwarming zorgen voor een aangename warmte in de hele caravan.

Ook in de Dethleffs Beduin Scandinavia kun je na het wintersporten heerlijk relaxen. De zitgroep is voorzien van hoofdsteunen in een hoeken en een in hoogte verstelbare tafel. Ideaal om te genieten van een heerlijke warme maaltijd. Die bereid je natuurlijk in de goed uitgeruste keuken met full-cooker – een fornuis en oven tegelijk – als eyecatcher. Voor een warme douche hoef je niet door de kou naar het sanitairgebouw te lopen, want de badkamer is voorzien van een douche.

De Dethleffs Beduin Scandinavia is verkrijgbaar in tien verschillende indelingen. Kijk voor meer info op de website van Dethleffs

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!