Nieuwe voortent van Polaris Outdoor: eindelijk weer een knappe caravan

Martine van Kuler

Goede kwaliteit, niet te duur, eenvoudig op te zetten en bij voorkeur ook nog een beetje hip. Dat was het eisenlijstje voor een nieuwe voortent. De zoektocht naar dé tent eindigde uiteindelijk bij de Nova 300 van Polaris Outdoor.

TEC-caravan

Onze TEC-caravan is inmiddels 22 jaar oud en dat geldt ook voor de voortent. Waar de caravan nog prima functioneert, begint de voortent de nodige mankementen te vertonen. Het liefst zetten we alleen een luifel op, maar als we wat langer op een plek staan vinden we een voortent toch echt onmisbaar. Het levert zoveel extra leefruimte op. De hoogste tijd dus voor een nieuw exemplaar.

De eerste keer opzetten: wat hebben we allemaal?
De eerste keer opzetten: wat hebben we allemaal?

Polaris Nova 300

Maar wat voor een tent zet je voor een caravan waar het mooie na al die jaren toch echt wel vanaf is? Tasten we diep in de buidel voor een nieuwe voortent van een gevestigd merk? Liever niet. Struinen we Marktplaats af op zoek naar een degelijke tweedehands? Mwoah. Na een lange digitale zoektocht, voors en tegens tegen elkaar afwegend en gesprekken met medekampeerders, was daar ineens een berichtje van het Nederlandse merk Polaris Outdoor. Onze zoektocht was niet onopgemerkt gebleven en Polaris meende dé voortent voor ons te hebben.

Die voortent, dat is de Nova 300. Deze is drie meter diep, heeft een naadloos dak (dus waterdicht en stormvast), kwaliteitsritsen van YKK, een robuust stalen frame en Easy Grips voor eenvoudige montage. De tent is uitgevoerd in zwart en grijstinten en dat geeft hem een eigentijdse look. En – ook niet geheel onbelangrijk – er hangt een gunstig prijskaartje aan.

Polaris-tenten koop je in principe online. Als je hem eerst met eigen ogen wilt zien, kun je terecht bij een aantal aangesloten speciaalzaken waar de tenten staan opgebouwd. Wij besloten voor het verrassingseffect te gaan, al vonden we dat best spannend. Dat bleek niet nodig, want al na een paar dagen werd de Nova 300 keurig geleverd.

Het begin is er!
Het begin is er!

De eerste keer opzetten

Vorig weekend was het zover: we probeerden onze nieuwe voortent voor het eerst uit op Camping De Mussenkamp op de Veluwe. Het doek, de stokken, de haringen. Uitgestald op de grond zag het er allemaal prima uit, maar hoe zou hij als een geheel zijn? En zouden wij de voortent überhaupt wel kunnen opzetten zonder urenlang gepuzzel en een echtelijke ruzie met een verpest kampeerweekend tot gevolg? Al snel bleken de twijfels ongegrond. Op de website van Polaris Outdoor staat een uitgebreide opzetinstructie, maar dankzij eigenaar Erwin Rozendal hebben we die niet eens nodig gehad.

Hij kwam namelijk even langs op De Mussenkamp met wat nuttige tips om de voortent zo strak en snel mogelijk op te zetten. En passant vertelde hij nog wat mooie anekdotes, zoals die over de herkomst van de naam Polaris, dat Poolster betekent: een eerbetoon aan zijn overleden vader. Mooi!

De gevreesde echtelijke twist bleef dus achterwege. Al hadden we die ook zonder het bezoekje van Erwin niet gehad. Het opzetten is namelijk heel eenvoudig. Na een uurtje zaten we zelfs al met een wijntje in onze nieuwe voortent, en dat is inclusief uitpakken, afspannen en gordijntjes ophangen. Dat vinden we reuze meevallen voor een eerste keer opzetten.

Dat ging makkelijk!
Dat ging makkelijk!
Lekker ruim van binnen.
Lekker ruim van binnen.
Erwin Rozendal
Erwin Rozendal is blij!
Erwin Rozendal
Erwin Rozendal is blij!

Voortent met veel leefruimte

Dat kampeerweekend bleek maar weer hoe handig we een voortent toch eigenlijk vinden. Toen het ’s avonds flink afkoelde hebben we er heerlijk met de kinderen gezeten en spelletjes gedaan. De Nova 300 is groot genoeg voor een flinke tafel met stoelen. Er was zelfs nog plaats over voor de hondenmand en het pop-up slaaptentje van zoonlief. Super handig aan deze voortent is bovendien dat er meerdere deuren inzitten. Onze oude voortent heeft er slechts één, en op smalle kampeerplekjes was dat soms best lastig.

De Polaris Nova 300 is er in verschillende breedtematen en wordt standaard geleverd met een robuust 28 mm stalen frame. De prijzen liggen tussen de 1079 tot 1549 euro. Voor iedere voortent zijn een passende luifel en een uitbouw beschikbaar voor nog meer extra ruimte.

Ben jij na het lezen van dit stuk nieuwsgierig geworden naar deze voortent en wil je de specificaties weten? Of ben je benieuwd naar luifels of andere voortenten? Ga dan naar de website van Polaris Outdoor voor meer informatie.

Kijk ‘em shinen!
Kijk ‘em shinen!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!