Nieuwe caravan uit Turkije: Rovinns Gaia

Martine van Kuler

Turkije ontpopt zich meer en meer als caravanland met merken als Carpento, Vestavan en Hotomobil. Rovinns Gaia is nieuw in dat rijtje. Deze monocoque caravan oogt elegant, modern en compact.

Korhan Şimşek, werkzaam als ingenieur bij Renault, droomde ervan ooit een caravan te bouwen. Tijdens de coronapandemie besloot hij die droom te laten uitkomen. Şimşek pakte het meteen groot aan. Hij stelde een team samen en creëerde een productiefaciliteit van 500 m2: Rovinns was geboren.

Het eerste model van de Turkse fabrikant heet Gaia. Een naam die verwijst naar de Griekse godin van de natuur en de aarde. Gaia is niet zomaar gekozen, zo maakt Şimşek duidelijk op zijn website. “We begonnen deze reis met het grootste respect voor Moeder Aarde. Dit inspireerde om ons eerste model Gaia te noemen.”

Rovinns Gaia is een monocoque caravan

Rovinns levert met Gaia een monocoque caravan af, wat betekent dat de glasvezelopbouw een naadloos geheel vormt. Hierdoor is hij waterdicht, stevig en kan hij tegen een stootje. Bovendien is de Gaia goed geïsoleerd met wanden van 40 mm dik en heeft hij weinig onderhoud nodig.

De monocoque caravan staat op een Knott-chassis en heeft een leeggewicht van 900 kilo en een maximaal toegestaan gewicht van 1350 kilo. De Rovinns Gaia is (inclusief dissel) 5,70 meter lang en 2,20 meter breed. Binnenin heb je een stahoogte van 1,95 meter.

rovinns gaia
rovinns gaia

Turkse caravan met elegant ontwerp

De Turkse caravan is bepaald geen grijze muis. Met zijn niet-alledaagse exterieur onderscheidt de Gaia zich van de grote massa. De caravan is voorzien van twee deuren: een ‘normale’ zijdeur en een grote achterdeur, die volgens Şimşek een grote verbinding met de natuur creëert en er natuurlijk voor zorgt dat je makkelijk kunt in- en uitladen.

Het interieur oogt modern en elegant met vooral wit en beigetinten. Voor Rovinns is alleen het beste goed genoeg. B-merken zul je dus niet aantreffen in de Gaia. In de keuken zien we een driepitskookplaat met glazen deksel en compressorkoelkast met een inhoud van 90 liter, beide van Thetford, dat ook het cassettetoilet in de badkamer levert. De horren zijn van Dometic en de verwarmingsketel komt van Truma. Het elektrische systeem bestuur je eenvoudig via een bedieningspaneel.

rovinns gaia
rovinns gaia
rovinns gaia
rovinns gaia

Rovinns Gaia in drie indelingen

De Gaia is verkrijgbaar in drie varianten. De 424 LP heeft een bed van 1,95 meter lang en 1,30 meter breed in de lengterichting in de boeg. Daarnaast is de badkamer geplaatst. De keuken zit boven de as en aan de achterzijde zien we de dinette. Deze kun je ombouwen tot een bed van 1,81 x 1 meter.

De 424 SP lijkt qua indelingen op de LP, alleen heeft deze een kleinere dinette en dus meer beweegruimte. De bank kun je in deze variant ombouwen tot een bed van 1,81 x 0,60 meter. Voor gezinnen is er de Rovinns Gaia 424 BH. Deze heeft stapelbedden in de boeg en een dinette achterin. De badkamer is in het midden tegenover de ingang geplaatst en de keuken zien we naast de toegangsdeur.

Comfort of luxe tegen meerprijs

De standaardprijs voor alle indelingen is 19.000 euro. Wil je meer comfort of zelfs luxe, dan kun je kiezen voor een extra pakket. Tel bij de prijs nog wel het transport naar Nederland op, want vooralsnog heeft Korhan Şimşek hier nog geen dealer voor zijn Rovinns Gaia. Wil je meer weten over de Turkse caravan? Klik dan op onderstaande button.

En ben je benieuwd naar andere caravans uit Turkije? Lees dan de artikelen die we eerder op Campingtrend publiceerden over Carpento, Hotomobil en Vestavan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!