The Boulder van Colorado Teardrops

Caravan voor achter een elektrische auto: The Boulder van Colorado Teardrops

Martine van Kuler

Caravans en elektrische auto's zijn nog steeds geen gelukkige combinatie. Een reispaleis achter de auto verkleint het rijbereik enorm. Er ligt echter een oplossing in het verschiet. The Boulder van Colorado Teardrops is een caravan die speciaal is ontworpen om achter een elektrische auto te hangen.

Met een caravan achter je elektrische auto is de reis naar het zonnige zuiden in veel gevallen minder ontspannen dan hij met een benzineauto zou zijn. Je moet van tevoren goed je stops bepalen, want stilstaan midden op de Route du Soleil is geen pretje. Ben je op tijd bij de laadpaal, dan heb je ongetwijfeld nog wat vakantievierders voor je. En dan gaan we er nog van uit dat je een elektrische auto hebt die überhaupt in staat is een caravan te trekken. Dat is ook niet vanzelfsprekend aangezien een Electric Vehicle (EV) over het algemeen een laag trekgewicht heeft. De Amerikaanse fabrikant Colorado Teardrops besloot dat het makkelijker moest en ontwierp een caravan speciaal voor EV’s: The Boulder.

The Boulder van Colorado Teardrops achter je EV

Maar wat maakt The Boulder nou zo’n geschikte caravan voor achter elektrische auto’s? Het antwoord is een eigen accu van 75 kWh. Hiermee kan The Boulder EV’s een beetje opladen, wat het rijbereik vergroot. Volgens fabrikant Colorado Teardrops duurt het ongeveer tien minuten om de actieradius met zo’n 100 mijl – ongeveer 160 kilometer – te vergroten. Is de accu van de caravan leeg, dan hang je hem gewoon aan de laadpaal. Na tachtig minuten zou hij voor ongeveer tachtig procent vol moeten zijn.

Afgezien van de eigen accu heeft The Boulder een laag gewicht van net geen 1000 kilo en een aerodynamische vormgeving.

The Boulder van Colorado Teardrops
The Boulder van Colorado Teardrops
The Boulder van Colorado Teardrops
The Boulder van Colorado Teardrops

Aerodynamische vormgeving heeft ook nadelen

De gestroomlijnde vorm van The Boulder maakt hem geschikt voor achter elektrische auto’s, maar heeft ook nadelen. Zo heeft de caravan een stahoogte van nog geen 1,40 meter, waardoor rechtop staan voor de meeste volwassenen onmogelijk is. Bovendien is The Boulder van Colorado Teardrops met zijn lengte van 4,95 meter en breedte van 1,52 meter klein en smal. Desondanks is de caravan volgens de fabrikant geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen.

The Boulder van Colorado Teardrops
The Boulder van Colorado Teardrops

Vier slaapplaatsen en een keuken

Colorado Teardrops is er ondanks het geringe oppervlak in geslaagd vier slaapplaatsen te creëren. De tafel in het midden is om te bouwen tot een tweepersoonsbed van 1,98 meter en 1,52 meter breed en ook van beide zitbanken kun je een bed maken.

Een keukentje vind je aan de achterkant van The Boulder. Op uitschuifbare planken is plaats voor een gasstelletje. Dit is niet bij de prijs ingegrepen en een koelkast evenmin. Stromend water is er weer wel. Hier kun je je ook een beetje mee wassen. Voor een douche en toilet moet je toch echt naar een sanitairgebouw, want het zal je niet verbazen dat hiervoor geen plaats meer was in de caravan.

The Boulder in 2023 op de Amerikaanse markt

Het Amerikaanse Colorado Teardrops verwacht dat de eerste exemplaren van The Boulder in het voorjaar van 2023 klaar zijn. Pre-orders zijn mogelijk. De caravan heeft een vanafprijs van 55.000 dollar, een kleine 52.000 euro. De fabrikant hoopt The Boulder ook in Europa op de markt te brengen, maar zo ver is het nog niet. Mocht er een Europese partner zijn gevonden, dan lees je dat uiteraard op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!