mink_2.0

Teardrops: compact, comfortabel en klaar voor avontuur

Martine van Kuler

Met hun unieke vorm, compacte formaat en lage gewicht zijn teardrops de ideale caravans om met een kleine of elektrische auto te trekken. Bovendien zijn het echte blikvangers. Van deze drie teardrops gaat ons hart wat sneller kloppen.

Kulba: Woody en Rebel

De teardrops van Kulba zijn klein, stoer en eigenzinnig. De fabrikant uit Letland heeft twee modellen: Woody en Rebel. De caravans zijn van binnen 1,98 meter lang, 1,36 meter breed en 1,30 meter hoog. Ze hebben een maximaal totaalgewicht van 750 kilo en passen dus achter vrijwel alle personenauto’s.

Zoals de naam al doet vermoeden heeft de Woody een houtlook. Deze teardrop ziet er echt stylish uit. Zijn broertje Rebel is wat, tja, rebelser. Zijn buitenwanden zijn gemaakt van weers- en krasbestendig polyurethaan en de verhoogde as met 15 inch lichtmetalen velgen en terreinbanden maakt de Kulba Rebel geschikt voor alle terreinen. Dus wil je off-road? Dan kún je ook off-road.

Meer weten over de Kulba Rebel? Lees dan dit artikel.

Kulba Rebel
De stoere Kulba Rebel.
Kulba Rebel
De stoere Kulba Rebel.

Mink 2.0

De IJslandse fabrikant Mink bracht met het model 2.0 een sportieve teardrop op de markt. Het is een all-season en all-terrain trailer. Klein, maar fijn gaat zeker op voor deze caravan. Het zal je er aan niets ontbreken. Oke, misschien aan ruimte, maar hé, wat heb je nou helemaal nodig als je kampeert?

De Mink 2.0 (op de foto boven dit artikel) is standaard uitgerust met een panoramadak. Heerlijk in slaap vallen onder de sterrenhemel dus. Geven de sterren niet genoeg licht? Dan doet de led-sfeerverlichting dat wel. In deze minicaravan kun je met twee volwassen slapen. Het tweepersoonsmatras is 1,40 bij 2 meter. Voor een kind is er nog plek in de hoogslaper van 0,50 bij 1,40 meter. Koken doe je in de buitenkeuken. Deze is voorzien van een koelbox met een inhoud van 36 liter, een compartiment voor voedsel, een gasbrander, opbergboxen, snijplank, led-verlichting en usb-oplaadpunten. In dit artikel lees je meer over deze leuke teardrop. De Mink 2.0 is zowel te huur als te koop bij Dutch Travels.

t@b
De T@B is al jaren populair.
t@b
De T@B is al jaren populair.

T@B 320

Het Duitse T@B introduceerde het druppelvormige retro-caravannetje in 2001. Dat bleek een goede zet, want hij bereikte al snel een heuse cultstatus. In de loop der jaren is de T@B iets gemoderniseerd, maar zonder z’n oorspronkelijke uitstraling te verliezen. De T@B 320 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen, de Basic, de Metropolis, de Offroad en de Mexican Sunset – elk met een eigen uitstraling. Stuk voor stuk zijn het compacte caravans met een lengte van 3,40 meter. Naast de ‘gewone’ 320 is er ook de stoere versie: de T@B 320 OffRoad.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!