Sterckeman Sport Edition

Sterckeman introduceert twee nieuwe caravanmodellen

Martine van Kuler

Degelijk, licht van gewicht en aantrekkelijk geprijsd. Dat zijn de caravans van Sterckeman. De Franse fabrikant presenteerde onlangs de plannen voor modeljaar 2024. Het opvallendste nieuws is dat Sterckeman twee nieuwe modellen introduceert: de Sport Edition en de Open Edition.

Net als zustermerk Caravelair brengt Sterckeman het aantal modelseries terug naar drie. De Easy krijgt gezelschap van de Sport Edition en de Open Edition. De Evolution, Easy Comfort en Starlett Graphite verdwijnen.

Sterckeman Easy

De compacte en lichte instapcaravan van Sterckeman was er al in drie modellen en daar komt nu een vierde bij. De 390 CP, 420 CP en de 472 LJ zullen vooral kamperende stellen aanspreken, terwijl de 470 PE met het stapelbed een echte familiecaravan is. De caravans krijgen een nieuwe buitendecoratie, en de witte zijwanden bestaan – net als bij de Caravelair Alba – voortaan ook uit polyester in plaats van aluminium, waarbij meteen ook de isolatie is opgeschaald naar het veel betere IRP-systeem.

Er zijn twee uitbreidingspakketten te bestellen. Het Safety Pack – met  AKS-stabilisator, schokbrekers en reservewiel – en het Cosy Pack, dat bestaat uit een serviceluik, groot dakluik, dik matras, hordeur, extra led-spotjes en een extra led-strip. De Sterckeman easy is er vanaf 17.990 euro.

Sterckeman Sport Edition
De nieuwe Sterckeman Sport Edition.
Sterckeman Sport Edition
De nieuwe Sterckeman Sport Edition.

Nieuw in 2024: de Sport Edition

De Sport Edition is een combinatie van de huidige Easy Comfort en Starlett Graphite. Hij komt er in vier indelingen, waarvan er één achterin een stapelbed heeft. De Sport Edition 492 LJ heeft twee enkele bedden, die om te bouwen zijn tot kingsize bed. Het uitrustingsniveau van de Sport Edition ligt ruim boven dat van de Easy serie, want het Safety Pack en Cosy Pack zijn inbegrepen. Ook heeft de Sport-Edition standaard een boiler, een vaste watertank van 50 liter en een douchepakket met gordijn en handdouche. Vanaf 24.490 euro koop je een Sterckeman Sport Edition.

Sterckeman Open Edition
Binnenkijken in de Sterckeman Open Edition.
Sterckeman Open Edition
Binnenkijken in de Sterckeman Open Edition.

Open Edition volgt Evolution op

De luxe Evolution verdwijnt, maar zijn opvolger mag er ook zijn. De Open Edition heeft een sportieve striping en is standaard voorzien van een panoramadak. Net als de Caravelair Exclusive Line heeft deze Sterckeman caravan een hoge basisuitrusting met onder andere buitenaansluitingen voor douche en gas, een elektrische opstap, aansluiting voor direct water vanaf de kraan, een tv-aansluiting en accuvoorbereiding.

Ook heeft de Open Edition standaard de Truma Combi 4 boiler en een douche-toiletruimte die is af te scheiden door middel van vouwdeuren. De wastafel is opklapbaar, waardoor je comfortabel kunt douchen. De serie komt in twee indelingen: een met een vast tweepersoonsbed en een met twee enkele bedden. Beide modellen hebben een rondzit aan de voorzijde. De Open Edition is verkrijgbaar vanaf 32.490 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!