Sprite Basecamp

Sprite caravans 2023: nieuwe indeling voor de Basecamp

Martine van Kuler

Sprite caravans is klaar voor het volgende kampeerjaar. De Britse fabrikant komt onder meer met een nieuwe indeling van de Basecamp en modernere interieurkleuren voor de series Mondial SE en Cruzer SR. Daar staat tegenover dat de instapserie Alpine Sport grotendeels gaat verdwijnen.

Sprite caravans zijn afkomstig uit de fabrieken van Swift Group Limited in het Engelse Cottingham. In modeljaar 2023 zijn er vier modelreeksen verkrijgbaar: Basecamp, Mondial SE, Cruzer SR en Alpine Sport. Wat betreft die laatste lijkt het einde echter in zicht. De instapserie gaat na tien jaar plaatsmaken voor de modernere Mondial SE-serie. Alleen de Alpine Sport 370 EK is in 2023 nog verkrijgbaar, omdat de populariteit van dit model onverminderd groot blijft.

Nieuwe indeling: Basecamp 3

De Sprite Basecamp is een caravan voor avonturiers. Dankzij de brede toegangsdeur aan de achterzijde is het gemakkelijk is om bijvoorbeeld fietsen of surfplanken mee te nemen. Voor modeljaar 2023 krijgt de Basecamp een nieuwe buitendecoratie en aluminium 15 inch wielen. Het grootste nieuws is echter de nieuwe indeling: de Basecamp 3. Deze heeft net als de Basecamp 4 een lengte van 5,59 meter. Ook de indeling is nagenoeg gelijk, alleen is de treinzit voor in de Basecamp 3 vervangen door een vast tweepersoonsbed.

Sprite Mondial
Binnengluren in de Sprite Mondial 490 SE...
Sprite Mondial
Binnengluren in de Sprite Mondial 490 SE...
Sprite Cruzer
en de Sprite Cruzer 550 SR.
Sprite Cruzer
en de Sprite Cruzer 550 SR.

Focus op de series Mondial SE en Cruzer SR

Sprite caravans legt de focus het komende jaar op de Mondial SE en Cruzer SR-series. Die eerste is een moderne caravan voor kampeerders die niet vies zijn van een beetje comfort. De Cruzer SR doet er qua uitrusting en design zelfs nog een schepje bovenop. Beide series krijgen in 2023 nieuwe interieurkleuren voor het meubelwerk, tafel en werkbladen. Daarbij krijgt de Mondial een andere stoffering en zien we in de keuken van de Cruzer een nieuwe magnetron. De buitenzijde van deze series wordt verfraaid met nieuwe lichtmetalen velgen.

De prijzen van de Sprite caravans beginnen bij 25.695 euro voor de Alpine Sport, 29.495 euro voor de Mondial SE, 33.295 euro voor de Cruzer SR en 31.795 euro voor de Basecamp. Meer weten? Klik dan op onderstaande button.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!