Hobby Maxia Van Caravan Salon 2023 nieuws
De Hobby Maxia Van kort voor de onthulling.

Caravan Salon 2023 nieuws: buscampers in première en meer

Marije Onderwaater

Als je de socials van Campingtrend volgt, heb je het vast al gemerkt: de redactie is in Düsseldorf om het Caravan Salon 2023-nieuws op te halen. We vertellen je hier wat we tot nu toe hebben gezien.

De vrijdag is traditiegetrouw de dag voor de vakpers. Camper- en caravanfabrikanten presenteren hun nieuws aan de media. Dit jaar zien we vooral veel nieuwe campers en buscampers.

Hymer Vision Venture S

Hét Caravan Salon 2023 nieuws is de introductie van de Hymer Vision Venture S. Deze stoere en stijlvolle halfintegraal met pop-up dak werd in 2019 al gepresenteerd als toekomstvisie. Die is nu werkelijkheid geworden, want in Düsseldorf is deze gloednieuwe camper te bewonderen. Jos woonde afgelopen woensdag al de digitale perspresentatie van de Hymer Vision Venture S bij. Hier lees je er alles over.

Hymer Vision Venture S
Daar is 'ie dan: de Hymer Vision Venture S.
Hymer Vision Venture S
Daar is 'ie dan: de Hymer Vision Venture S.

Hobby Maxia Van en Beachy Air

Een echte onthulling bij Hobby was de presentatie van de Hobby Maxia Van op de VW Crafter. Binnenkort vertellen we meer over deze buscamper, die het resultaat is van een samenwerking tussen de twee Duitse bedrijven. Voor het interieur van de Maxia Van koos Hobby voor het populaire Scandinavische design. We zien wanden van vilt en gerecyclede materialen. De nieuwe buscamper heeft een dubbele vlakke vloer met daaronder ruimte voor alle techniek. De bedden zijn 2 meter lang.

En dan is er een nieuwe variant van de populaire Hobby-caravan Beachy, die in oktober nog werd uitgeroepen tot ANWB Caravan van het Jaar. De Beachy Air heeft een nieuw hefdak waardoor binnen een staruimte van 2,15 meter ontstaat. En dat is niet de enige noviteit: voor de Beachy Air is een licht chassis gebruikt. Dit maakt de caravan ook geschikt voor elektrische auto’s.

Hobby Beachy Air
De presentatie van de Hobby Beach Air
Hobby Beachy Air
De presentatie van de Hobby Beach Air
Hobby Maxia Van
De Hobby Maxia Van
Hobby Maxia Van
De Hobby Maxia Van

Laika presentert Kreos en Kosmo Urban

De Laika Kreos zagen we vorig jaar voor het eerst. Nu staat deze chique halfintegraal ook echt in de showroom. Ten opzichte van vorig jaar is de Kreos op enkele punten gewijzigd. Ook presenteerde de camperbouwer uit Florence de Kosmo Urban, een campingbus die ‘perfect geschikt is voor smalle Italiaanse straatjes’.

Bürstner: Lyseo Gallery, campingbus én buscamper

Veel nieuws bij Bürstner voor komend seizoen. Het merk van de Erwin Hymer Group showde vanochtend maar liefst acht nieuwe indelingen of modellen. Natuurlijk is er de Lyseo Gallery: de halfintegraal met opblaasbare alkoof. Hier vertelden we er al eerder over. Dan zijn er de Bürster Playa, een kampeerbus op de Renault Trafic en de Bürstner Delfin, een buscamper op de Renault Master. Binnenkort zetten we al het Bürstner nieuws nog eens op een rijtje.

Bürstner Playa
Een van de Bürstner-nieuwtjes: de Playa op de Renault Trafic.
Bürstner Playa
Een van de Bürstner-nieuwtjes: de Playa op de Renault Trafic.

LMC: Tandero en Innovan

Campingtrend was onlangs nog aanwezig bij de perspresentatie van LMC in het Duitse Rheda-Wiedenbrück. In Düsseldorf werd die presentatie samengevat. Zo is er de nieuwe caravan Tandero met het Japandi-design en de buscamper Innovan op de Ford Transit. Al het LMC-nieuws lees je hier.

Adria toont Supersonic en kijkt vooruit naar Twin Max

In juni toonde Adria de nieuwe integraal Supersonic voor het eerst aan de pers, in Düsseldorf kan ook het publiek het nieuwe vlaggenschip van de Sloveense fabrikant bewonderen. De Twin 600 SX Supreme en de Twin 600 SX Sports zijn de nieuwe buscampers. Caravanliefhebbers zullen geïnteresseerd zijn in de nieuwe Adria Altea. Deze is vanaf modeljaar 2023 verkrijgbaar in negen indelingen. En Adria had nóg een nieuwtje: de Twin Max, die in 2023 het levenslicht zal zien. Deze 6,8 meter buscamper komt op MAN te staan.

Adria Twin Max
Bezoekers van de Caravan Salon bekijken d Adria Twin Max
Adria Twin Max
Bezoekers van de Caravan Salon bekijken d Adria Twin Max

E-Vanster nieuw bij Pössl

Bij Pössl is onder meer de e-Vanster te bekijken. Deze compacte campingbus heeft de Citroën E-Spacetourer als basis. Daarnaast presenteerde het merk nieuwe indelingen van de Summit Shine: twee plattegronden met enkele bedden en één met een dwarsbed.

Frankia pronkt met NEO-I

Afgelopen juni was Campingtrend bij de perspresentatie van Frankia in Duitsland. Daar werd de NEO-I onthuld, een luxe integraalcamper op de Mercedes Sprinter. Op de Caravan Salon kan iedereen deze nieuweling bewonderen. Je vindt Frankia in hal 17.

Caravan Salon 2023 nieuws

Natuurlijk is er nog meer Caravan Salon 2023 nieuws. Houd  de website en socials van Campingtrend de komende tijd in de gaten en je ziet alles voorbijkomen. Wil je zelf een tripje naar Düsseldorf maken? Kijk hier voor alle ins & outs of klik op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…