Kom of blijf in kampeersferen op de Caravan Salon 2022

Martine van Kuler

Het zal je niet zijn ontgaan: de Caravan Salon in Düsseldorf is in volle gang. Vanmorgen las je op Campingtrend al het laatste nieuws, maar ook als je geen nieuwe camper of caravan zoekt is de grootste Europese kampeerbeurs een leuk dagje uit.

Wat de highlights van de Caravan Salon 2022 zijn las je vanmorgen al. Wij hebben ons in dat artikel gericht op de (ver)nieuwe caravans en (bus)campers, maar de kampeerbeurs in Düsseldorf – de grootste van Europa – heeft natuurlijk nog meer te bieden dan bijvoorbeeld de nieuwe Hobby Beachy Air en Hymer Vision Venture S.

StarterWelt voor beginnende kampeerders

Doorgewinterde kampeerders zullen zich misschien vergapen aan de noviteiten, maar mensen die het campingleven nog moeten ontdekken hebben waarschijnlijk heel andere interesses. Behoor jij tot die laatste categorie? Breng dan zeker een bezoekje aan StarterWelt in hal 7. Onafhankelijke adviseurs beantwoorden hier vragen over het kiezen van kampeermiddelen – want ben je een type voor een caravan, vouwwagen, camper of tent? – en geven tips over leuke reisroutes. Ook zijn er verschillende presentaties op het gebied van zelfbouw, beladen en kamperen met kinderen. Kortom, StarterWelt is een must voor groentjes op kampeergebied.


E-bike parcours Caravan Salon
E-bike parcours Caravan Salon

Kamperen is genieten

Wil je wat inspiratie opdoen over kampeerbestemmingen, breng dan vooral een bezoek aan hal 3. Wandelaars kunnen terecht bij de stand van de Duitse wandelvereniging, waar wandelprofessionals vertellen over onder meer maritiem wandelen, langeafstandswandelingen, eilandwandelingen, pelgrimstochten en wandelen met een handicap.

Ben je meer een fietser? Ga dan zeker even naar het buitenterrein voor hal 15, waar een heus e-bikeparcours is gemaakt. Naast elektrische fietsen kun je hier scooters en steps uitproberen. Allemaal elektrisch natuurlijk.

Doe-het-zelver camperbouw
Doe-het-zelver camperbouw

Stands voor doe-het-zelvers

Handige Harry’s komen aan hun trekken in de hallen 13 en 14. Zo’n driehonderd – ja je leest het goed – aanbieders van producten die je nodig kunt hebben als je zelf een kampeermiddel gaat (ver)bouwen zijn hier verzameld. Ook zijn er lezingen over onderwerpen als interieurontwerp, lichtgewicht materialen, watervoorziening en kosten waar je rekening mee moet houden als je zelf aan de slag wilt.

De kunst afkijken? Dat kan op het buitenterrein tussen de hallen 5 en 9, waar je drie omgebouwde vrijetijdsvoertuigen vindt.

Caravan Salon Adventure Camp
Caravan Salon Adventure Camp

Caravan Salon met kinderen en honden

Denk je na het lezen van onze artikelen en het zien van de foto’s op de Campingtrend Instagram-pagina: die Caravan Salon, daar wil ik heen, maar vraag je je af of het wel een leuk uitje voor de hele familie is, dan kunnen we je geruststellen. Ook aan kinderen is namelijk gedacht. In hal 3 kunnen jonge bezoekers meedoen aan een kinderralley. Bezoek je de Caravan Salon in het weekend nog met je kroost, doe dan zeker de hallen 10 en 16 aan. Hier kunnen ze zich namelijk uitleven op het springkussen, klauteren op de klimmuur en ontdekken hoe ze kunnen surfen op de surfsimulator.

En dan die honden… Het zal je niet verbazen dat er geen activiteiten voor viervoeters zijn georganiseerd, maar je kunt je trouwe metgezel met een gerust hart meenemen naar de Caravan Salon. Je bent niet de enige, want dit jaar signaleren wij opvallend veel honden die met hun baasje(s) een dagje op stap zijn. Waarvan akte.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!