Caravan Salon 2021 met extra thema’s reizen, natuur en outdoor

Luc Schaepkens

De Caravan Salon 2021 – met afstand de grootste vrijetijdsbeurs van Europa – komt dit jaar met een nog ruimer aanbod. Natuurlijk is er van 27 augustus tot en met 5 september 2021 in Düsseldorf weer alles te vinden op het gebied van caravans, campers en andere kampeermiddelen. Nieuwe thema’s zijn dit jaar reizen, natuur en outdoor.

Messe van Düsseldorf

Tien dagen lang is de Messe van Düsseldorf wederom het walhalla voor de kampeerliefhebber. Het mobiele reizen in al zijn facetten staat centraal. Caravans, campers, tenten, accessoires en reisbestemmingen. Vele hallen vol. Dit jaar nieuw op Europa’s grootste vrijetijdsbeurs zijn de populaire thema’s reizen, natuur en outdoor. Deze zijn te vinden in de themawerelden Equipment & Outdoor en Travel & Nature. De leveranciers zijn met hun producten gedurende de hele beurs hier te vinden.

Caravan Salon 2021 met vorig jaar als voorbeeld

De organisatoren van de Caravan Salon 2021 – Messe Düsseldorf en de Caravanning Industry Association (CIVD) – vallen terug op het hygiëneconcept dat vorig jaar een succes is gebleken. Ze hebben er alle vertrouwen in dat ze de beurs veilig kunnen houden. De onafhankelijke vorm van reizen die kamperen heet was nog nooit zo populair. De combinatie met activiteiten in de vrije natuur is een trend. De branche verwacht daarom ook dit jaar weer een groeiende belangstelling.

Samen met TourNatur

De gelijktijdig tijdens de Caravan Salon lopende beurs TourNatur – de beurzen overlapten elkaar drie dagen – zal daarom meer worden geïntegreerd. Want wie zijn vakantie doorbrengt in caravan of camper is ook een liefhebber van activiteiten in de buitenlucht. Daarom is er dit jaar voor gekozen alle tien de beursdagen samen te laten vallen. Daarmee heeft de grootste vrijetijdsbeurs van Europa dit jaar een nog groter aanbod.

In Düsseldorf staat alles

Ook dit jaar staat op de Caravan Salon 2021 weer de grootste keuze aan nieuwe campers en caravans. Van compact kampeerbusje tot aan een luxe liner met een garage voor de oldimer. Van stoere daktent via de vouwwagen tot aan de comfortabele familiecaravan. Wat je ook zoekt, het staat er gegarandeerd tussen. Nieuw is dit jaar ook het segment Technology & Components, waarin de Europese en internationale industrie voor toebehoren en toeleveranciers zich uitgebreid presenteren. Gaat dat zien van 27 augustus tot en met 5 september 2021 in Düsseldorf.

Kijk voor alle informatie over de Caravan Salon 2021 – de grootste vrijetijdsbeurs van Europa – op de site van de Caravan Salon.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur