Romotow T8: een futuristische caravan met overdekt terras

Martine van Kuler

Een ronddraaiende caravan mét terras. Nee, dit is geen grap, maar het geesteskind van het Nieuw-Zeelandse architectenbureau W2. De Romotow T8 ziet er in eerste instantie uit als een normale, zij het wat luxe, caravan. Met één druk op de knop kan de caravan echter 90 graden draaien en verschijnt er een overdekt terras.

Heb jij last van campingburen die constant naar je gluren? Staan er kampeerders naast je die er onsmakelijke gewoontes op nahouden? Of is de plek naast je zo rommelig dat je het liefst de andere kant opkijkt? Met de Romotow T8 is dat een fluitje van een cent. Eén druk op de knop en je blikveld verandert.

Romotow T8 is niet voor kleine kampeerplekken

Deze Nieuw-Zeelander is een fikse jongen, dus op een Italiaanse camping zul je hem niet snel tegenkomen. De Romotow is opgevouwen 9,30 meter lang en 2,45 meter breed. Draai je het terras naar buiten, dan is hij maar liefst 7,74 meter breed. Bovendien weegt hij 34oo kilo, dus je hebt ook een krachtige auto nodig om hem te trekken. En de prijs? Ook die is riant: voor de caravan moet je 429.000 Nieuw-Zeelandse dollars, omgerekend ongeveer een kwart miljoen euro neertellen. We verwachten dan ook niet dat je de Romotow meteen aanschaft, maar laten we je graag de binnenkant van dit reispaleis zien.

Romotow T8
Romotow T8
Romotow T8
Romotow T8

Luxe appartement op wielen

De caravan is ingedeeld in een woon- en een slaapgedeelte. Om bij dit laatste te beginnen: hier staat een standaard een kingsize bed, maar optioneel kun je kiezen voor twee enkele bedden. Opvallend zijn de twee ramen aan weerszijden van de caravan.

Het woongedeelte is de plek waar je binnenkomt. Via de deur als de caravan is ingevouwen, maar als hij is gedraaid dan kun je ook gebruikmaken van de schuifpui. In de boeg is een zithoek gemaakt met twee banken. Deze zijn om te bouwen tot enkele bedden of een tweepersoonsbed. Licht komt er binnen door het ronde panoramaraam. Zoals je voor die prijs mag verwachten zijn televisies in zowel woon- als slaapgedeelte inbegrepen. Hetzelfde geldt voor een modern audiosysteem.

In het midden is een kitchenette geplaatst. Het zal je niet verbazen dat deze uiterste compleet is met onder meer een ingebouwd gasfornuis met oven, spoelbak en koel-vriescombinatie. De meubels hebben een lichte houtlook en de combinatie met het witte werkblad geeft een luxe uitstraling.

Dit zien we ook terug in de badkamer, die is voorzien van een douche, een wastafel en een cassettetoilet.

Romotow T8
Romotow T8

Terras met buitenkeuken

De buitenkant van de Romotow T8 is minstens zo indrukwekkend als de binnenkant. Het terras is aangelegd met vloerdelen in teaklook. Je kunt hier heerlijk droog zitten als het regent, of schaduw zoeken als de zon schijnt. Aan de binnenkant van de ronde wand kun je een buitenkeuken of een uittrekbare bank plaatsen. Verder heeft de caravan een 200Ah lithiumbatterij, zonnepanelen en een Truma-verwarmingssysteem. Airconditioning is optioneel.

Meer weten over de Romotow T8? Klik dan op onderstaande button. Houd je van luxe caravans? Bekijk dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!