Rausschwärmer caravan: veelzijdig als een Zwitsers zakmes

Martine van Kuler

Een caravan met een zakmes vergelijken lijkt onlogisch. Tóch is dat in het geval van Rausschwärmer niet zo gek. Het is namelijk een multifunctionele trailer die je kunt gebruiken voor een kampeervakantie, als transportwagen en zelfs als foodtruck. Rausschwärmer is dus veel, maar één ding is het volgens de fabrikant niet: een paardentrailer.

Wil je een caravan kopen? Maar heb je eigenlijk een transportwagen nodig om je motor of jetski te vervoeren? Lijkt het je eigenlijk ook wel leuk om een foodtruck te beginnen, maar ben je ook op zoek naar een mobiel kantoor? Met de multifunctionele Rausschwärmer kan het allemaal.

Rausschwärmer is anders dan anders

Op het eerste gezicht ziet deze aanhanger er toch een beetje uit als een paardentrailer. Maar dat is vloeken in de kerk, als we de Oostenrijkse fabrikant mogen geloven. Rausschwärmer is eigenlijk allesbehalve een paardentrailer. Maar waarom hebben de Oostenrijkers gekozen voor een aanhanger die zó multifunctioneel is? Het antwoord is simpel: “Net als bij een Zwitsers zakmes weet je niet altijd vooraf welke functies op welk moment van pas zullen komen. Niemand kan precies voorspellen hoe een jaar, een vakantiereis, een week of zelfs een dag zal verlopen.” En dat klinkt dan best weer plausibel. En hoe handig is een aanhanger die je tijdens de vakantie als caravan kunt gebruiken, die je een maand later inzet bij een verhuizing en waarmee je ook nog eens de sier maakt tijdens een festival?

Rausschwärmer
Rausschwärmer
Rausschwärmer
De zijkanten van de Rausschwärmer kun je openklappen.
Rausschwärmer
De zijkanten van de Rausschwärmer kun je openklappen.

Rausschwärmer als caravan

Kamperen is onze core business, dus wij zijn vooral geïnteresseerd in het gebruik als caravan. De Rausschwärmer is 5 meter lang, 2,09 meter breed en 2,6 meter hoog. Leeg weegt hij 740 kilo en voor het maximale totaalgewicht kun je kiezen uit optie 1: 1600 kilo of optie 2: 2000 kilo.

Binnenin is geen plaats voor een inbouwmagnetron, satellietschotel of grote douchecabine, maar wat zit er wél in? Meer dan je wellicht denkt, want dankzij de openklappende zijkanten is deze trailer best ruim. Zo is er aan de ene zijkant plaats voor een tweepersoonsmatras van 1,40 bij 2 meter. Slapen doe je onder tentdoek, en dat heeft toch wel zijn charmes. De andere zijkant is bestemd voor de keuken. Deze is zowel van de binnen- als buitenkant te bereiken. In de boeg is plaats voor een bank met opklapbare tafel en flink wat opbergruimte.

Het chassis is gemaakt van thermisch verzinkt staal en voor de opbouw is gepoedercoat aluminium gebruikt. De caravan is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Allemaal voorzien van het Rausschwärmer-logo op de voorkant.

Rausschwärmer_kleuren
Rausschwärmer is er in verschillende kleuren. Voor welke ga jij?
Rausschwärmer_kleuren
Rausschwärmer is er in verschillende kleuren. Voor welke ga jij?

Lange lijst met accessoires

Het zal je niet verbazen dat er bij Rausschwärmer veel te kiezen valt. Voor gebruik als foodtruck heb je immers andere accessoires nodig dan voor gebruik tijdens een vakantie. Met de standaarduitrusting is hij in ieder geval functioneel om mee te kamperen. De basisprijs is 28.227 euro.

Meer weten over deze veelzijdige aanhanger? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!