Dit wil je zien! Porsche en Airstream bouwen futuristische caravan

Martine van Kuler

Wat krijg je als een befaamde caravanbouwer en de fabrikant van luxe auto's de handen ineen slaan? De Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer. Het is een mond vol, maar deze caravan heeft dan ook wat te bieden.

De iconische Airstream caravan is een echte blikvanger, maar je hangt hem niet zomaar achter je elektrische auto. En een stalling waar hij in past is ook niet 1, 2, 3 gevonden. Airstream ging een samenwerking aan met Studio F. A. Porsche, een dochteronderneming van Porsche AG, en het resultaat is de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer. Een lichtgewicht caravan die modern en aerodynamisch is.

Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer

De Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer biedt het beste van twee werelden. Het aluminium exterieur waar de Airstream caravans zo om bekendstaan zien we ook terug in dit prototype. De traditionele klinknagels zijn achterwege gelaten, want deze zouden een ongunstig effect op de luchtweerstand hebben. Onder invloed van Porsche ontstonden een pop-up dak, een lagere ophanging – hierdoor is de caravan makkelijker te stallen – en een aerodynamische achterkant. De Airstream is 4,90 meter lang en dankzij het gebruik van carbon zou hij heel licht moeten zijn. Hoe licht dat precies is vermeldt de fabrikant dan weer niet. Maar de caravan is licht genoeg om achter kleinere en elektrische voertuigen te hangen.

Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.
Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.
Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.
Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.

Modern en praktisch interieur

De verduisterende ramen en het dakraam van de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Veel licht en een met de natuur, is het idee erachter. Het buitengevoel komt ook tot uiting in de nieuw ontworpen achterklep. Deze bestaat uit twee delen: het ene opent omhoog, het andere naar beneden. Die laatste kun je gebruiken als bank. Handig! Het hefdak zorgt bovendien voor meer staruimte.

De conceptcaravan heeft een treinzit die je kunt ombouwen tot een bed van 2,10 x 1,50 meter. Verder zien we een moderne keuken met elektrische kookplaat, een badkamer en veel vernuftige opbergruimte. Het hele interieur ziet er gelikt uit.

Natuurlijk ontbreken ook airco en een verwarming- en warmwatersysteem niet. Ze worden gevoed door zonnepanelen op het dak, maar de caravan kan ook worden aangesloten op een externe stroombron.

Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.
Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer.

Samenwerking tussen Airstream en Porsche smaakt naar meer

Ben jij na te zien van deze foto’s verliefd geworden op de Airstream Studio F.A. Porsche Concept Travel Trailer en kun je niet wachten tot hij op de markt komt? Dan moeten we je toch teleurstellen. Het is namelijk helemaal niet zeker dat de caravan daadwerkelijk in productie gaat. “Innovatie is de kunst van het ontdekken van het mogelijke”, zegt Bob Wheeler, CEO van Airstream. “Onze samenwerking met Studio F. A. Porsche heeft getalenteerde nieuwe ogen en geesten bij elkaar gebracht in ons nooit eindigende proces om de Airstream-ervaring te verbeteren.” Diepzinnige, maar voor kampeerders vooralsnog onbevredigende woorden. Ons rest dus niets anders dan te wachten op wat komen gaat.

Wil je je tot die tijd verlekkeren aan deze futuristische caravan? Klik dan op onderstaande button. Overigens heeft Airstream meer toffe caravans, kijk hier maar eens. 

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!