Polar caravan

Trotseer de kou met een Polar caravan

Martine van Kuler

Op een Polar caravan prijkt het logo van een ijsbeer. En dat is niet voor niets. Caravans van de Zweedse fabrikant zijn uitermate winterhard. Maar Polar heeft meer te bieden dan alleen caravans waarmee je de kou kunt trotseren.

De fabriek van Polar staat in het Zweedse plaatsje Dorotea in de regio Norrland en is de meest noordelijk gelegen caravanfabriek ter wereld. Dat betekent vaak lage temperaturen en met sneeuw bedekte wegen. Niet de ideale omstandigheden voor een caravan, al heeft Polar er geen problemen mee. De caravans van de Zweedse fabrikant zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Zo hebben Polar caravans de dikste wand- en vloerisolatie op de markt, tot 44 mm EPS. Hierdoor blijft de kou buiten. Binnen creëer je een aangename temperatuur dankzij een efficiënt ALDE-verwarmingssysteem dat de warmte over de gehele vloer verdeelt.
Bovendien hebben de caravans een uitstekende vochtbestendigheid. In de klimaatkamer van de fabriek wordt elke caravan een uur lang blootgesteld aan 36.000 liter water en stormachtige wind. Pas als de caravan deze test goed heeft doorstaan, mag hij naar de klant. Dus als je een Polar caravan in ontvangst neemt, weet je dat hij bestand is tegen alle weersomstandigheden.

De keuze is reuze bij Polar

Typisch Zweeds – we zien het ook terug bij Kabe – is de grote keuze aan indelingen en uitrustingniveaus. De Polar caravans zijn standaard 2,50 meter breed en verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van ruim vijf tot ruim acht meter lang. De zithoek is standaard voorin geplaatst. Een bewuste keuze van Polar vanwege de lichtinval. Verder kun je als klant vrijwel alles zelf bepalen: van slaapkamer tot keuken en van badkamer tot kastopstelling. Alsof dat nog niet moeilijk genoeg kiezen is, is er ook nog keuze uit de Original-, de Selected- of de Customized-variant.

polar caravan zithoek
polar caravan zithoek
polar caravan keuken
polar caravan keuken

Polar caravan: Original, Selected en Customized

De Polar Original is de meest basic uitvoering. Desondanks is het een caravan in de topklasse die van alle gemakken is voorzien. Is goed niet goed genoeg? Dan is er de exclusievere Polar Selected. Deze heeft onder meer extra comfortabele matrassen, een grotere koelkast en een betere geluidsinstallatie. De mogelijkheden als je kiest voor een Customized-uitvoering zijn bijna grenzeloos. De basis is de Polar Selected, maar de klant die voor de Customized kiest, gaat met ontwerpers aan de slag om de caravan geheel naar eigen smaak aan te passen. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. De prijzen liggen, afhankelijk van model en uitvoering, tussen pak ’em beet 46.000 en 95.000 euro. Wil je een Polar caravan, maar valt een van deze opties buiten je budget, dan kun je altijd nog kiezen voor een van de gunstiger geprijsde Edition-modellen.

polar caravan
polar caravan

Polar caravans in 2023

Afgelopen jaar richtte Polar zich op een restyling van het exterieur, maar voor modeljaar 2023 nemen de Zweden het interieur onder handen. Nieuw is bijvoorbeeld de geheel herziene led-verlichting die de caravan moet voorzien van een gezellige sfeer. Ook zijn er nieuwe stoffen, kleuren en materialen aan het assortiment toegevoegd.
Meer weten over Polar caravans? Klik dan op onderstaande button. In Nederland zijn de caravans van de Zweedse fabrikant onder meer verkrijgbaar bij Caravan en Camper Centrum Coppelmans.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!