Polar Blueline

Nieuwe caravanserie: Polar Blueline

Martine van Kuler

Polar bestaat zestig jaar en dat viert de Zweedse fabrikant met een nieuwe caravanserie, de Polar Blueline. Zoals we van de Scandinaviërs gewend zijn is deze caravan wintervast en heeft hij een uitgebreide standaarduitrusting. De Blueline is er in drie indelingen.

De Polar Blueline vervangt de Edition-serie. Dat betekent dat de Blueline de nieuwe instapcaravan van de Zweedse fabrikant is. Misschien klinkt ‘instapcaravan’ enigszins basic en goedkoop, maar dat is de Blueline allerminst. Wél is het een complete caravan die van alle gemakken is voorzien en waarmee je ook nog eens tijdens de koude wintermaanden kunt kamperen.

Trotseer de kou met een Polar caravan

De fabriek van Polar staat in het Zweedse plaatsje Dorotea in de regio Norrland en is de meest noordelijk gelegen caravanfabriek ter wereld. Dat betekent vaak lage temperaturen en met sneeuw bedekte wegen. Niet de ideale omstandigheden voor een caravan, al heeft Polar er geen problemen mee. De caravans van de Zweedse fabrikant zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden. Zo hebben Polar caravans de dikste wand- en vloerisolatie op de markt en een uitstekende vochtbestendigheid. Dus als je een Polar caravan koopt, weet je dat je er in elk seizoen mee op pad kunt gaan.

Polar Blueline 620 BSA
Polar Blueline 620 BSA met enkele bedden.
Polar Blueline 620 BSA
Polar Blueline 620 BSA met enkele bedden.

Polar Blueline: complete instapcaravan

Naast de goede isolatie heeft de Polar Blueline – herkenbaar aan de opvallende blauwe streep – een uitgebreide standaarduitrusting. Denk aan vloerverwarming, aluminium velgen, horren, zonwering, boordaccu, luidsprekers, een koelkast met een inhoud van 113 liter en zelfs een skibox. De caravan is verkrijgbaar in drie indelingen: 590 WFA, 620 BSA en 650 FDC.

Polar Blueline 650 FDC
De Polar Blueline 650 FDC is een echte familiecaravan.
Polar Blueline 650 FDC
De Polar Blueline 650 FDC is een echte familiecaravan.

Keuze uit drie plattegronden

De Blueline 590 WFA heeft een ronde zithoek in de boeg en een tweepersoonsbed links achterin. Naast het bed is de badkamer geplaatst en in het midden zien we een hoekkeuken. De prijs voor deze caravan begint bij 53.390 euro.

Voor wie de voorkeur geeft aan eenpersoonsbedden is er de Blueline 620 BSA. Deze heeft de badkamer helemaal achter in de caravan en daarvoor twee eenpersoonsbedden. Ook hier zien we de hoekkeuken in het midden en de rondzit voorin. Voor 620 BSA betaal je in de meest basic uitvoering 56.940 euro.

De Polar Blueline 650 FDC is het familiemodel met stapelbedden. Links achterin is een tweepersoonsbed geplaatst met daarnaast de badkamer. De keuken staat in het midden, met daartegenover een stapelbed. Ook hier zien we in de boeg een ruime rondzit. De 650 FDC is er vanaf 56.940 euro.

De Blueline 590 WFA
De Polar Blueline 590 WFA.
De Blueline 590 WFA
De Polar Blueline 590 WFA.

Polar caravan: Original, Selected en Customized

Net als de andere caravans van Polar is de Blueline verkrijgbaar als Original, Selected en Customized. De eerste is de meest basic uitvoering. Zoals we hierboven al schreven is deze caravan al zeer compleet. Is goed niet goed genoeg? Dan is er de exclusievere Polar Selected. Deze heeft onder meer extra comfortabele matrassen, een grotere koelkast en een betere geluidsinstallatie. De mogelijkheden als je kiest voor een Customized-uitvoering zijn bijna grenzeloos. De basis is de Polar Selected, maar de klant die voor de Customized kiest, gaat met ontwerpers aan de slag om de caravan geheel naar eigen smaak aan te passen. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!