Caravan van de toekomst: Pebble Flow is in alle opzichten uniek

Martine van Kuler

Elektrische auto’s en caravans zijn vooralsnog geen gelukkige combinatie. Maar met de komst van de Pebble Flow zou dit zomaar kunnen veranderen. Deze uit Californië afkomstige elektrische caravan is in alle opzichten uniek.

‘Deze peperdure caravan is de natte droom van elke EV-rijder’, kopte Autoreview onlangs. En de Britse tabloid The Sun sprak van ‘de meest geavanceerde caravan ter wereld’. Reden voor Campingtrend om de Pebble Flow eens nader te bekijken.

Pebble Flow is volledig elektrisch

Deze futuristisch ogende caravan is ontwikkeld door oud-medewerkers van Apple, Tesla en Volvo. Dat alleen al doet vermoeden dat de Pebble Flow vol zit met innovatieve snufjes. En dat blijkt te kloppen.

Allereerst is de uit aluminium opgetrokken caravan volgens de fabrikant 300 procent aerodynamischer dan klassieke caravans. Wij geloven het meteen. De 7,60 meter lange caravan heeft een afgevlakte voorkant en loopt naar achteren taps toe.

De Pebble Flow niet alleen perfect gestroomlijnd, hij is ook volledig elektrisch. De caravan heeft een ingebouwd accupakket met een capaciteit van maar liefst 45 kWh. Dit is genoeg om de twee eigen elektromotoren tijdens het rijden te ondersteunen. Samen met de 1000W aan zonnepanelen op het dak is het bovendien voldoende om een week off grid te kamperen. Het accupakket – en dus je auto én je caravan – kun je thuis aan de laadpaal hangen, maar ook onderweg opladen aan een DC-snellader.

En lijkt het je moeilijk om het hele gevaarte aan- en af te koppelen? Geen nood, want de Pebble Flow kan dit bijna helemaal zelf. Het enige dat je zelf moet doen is het systeem activeren in de bijbehorende app op je smartphone. Zelfs het neuswiel, de steunpoten en het opstapje klappen daarna automatisch in en uit.

Pebble Flow
Pebble Flow

Veel leefruimte door handige indeling

Waar de buitenkant van de Pebble Flow futuristisch is, valt binnenin vooral de slimme indeling op. In de boeg is een ruime rondzit geplaatst. Deze kun je ombouwen tot een tweepersoonsbed. De keuken en badkamer, beide zeer compleet, zien we terug langs de flanken. Achter in de caravan bevindt zich het tweepersoonsbed. Bijzonder is dat je dit kunt opklappen, zodat er een heuse werkplek tevoorschijn komt. Want dat is wat de bedenkers met de Pebble Flow voor ogen hebben: een caravan die dienstdoet als vakantieverblijf én mobiel kantoor.

Pebble Flow
Pebble Flow

Hoog gewicht en hoge prijs

Tot zover het aantrekkelijke gedeelte van dit verhaal, want er zijn wel degelijke nadelen aan de Pebble Flow. Het accupakket is weliswaar handig, maar ook best zwaar. De caravan weegt schoon aan de haak 2880 kilo en er zijn maar weinig elektrische auto’s die dat kunnen trekken. Bovendien moet je er een dikke ton voor neertellen. In dollars welteverstaan. Wil je er in Europa mee rijden, dan dien je hem ook nog te verschepen. De gemiddelde Nederlandse kampeerder zullen we er dus niet zo snel mee zien, maar wij verwachten wel dat de Pebble Flow andere fabrikanten zal inspireren.

Klik voor meer informatie over de Pebble Flow op onderstaande button. En zoek je een caravan die je met je elektrische auto kunt trekken en die heel wat goedkoper is? Lees dan ons artikel over de Adria Aviva Lite eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!