Caravan of trailer? Dit is The Cuber Adventure

Jos Mark

Gebouwd in Baden Württemberg en bedoeld voor mensen die normale caravans maar saaie witte dozen vinden en toch graag willen kamperen. The Cuber Adventure is een caravan met de uitstraling van de dichte aanhanger. Maar dan veel vetter!

The Cuber Adventure is no limits

Bij The Cuber Adventure kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Het is namelijk mogelijk om alles zelf uit te zoeken. Wil je volledig zelfvoorzienend zijn? Dan kun je met zonnepanelen en dikke accu’s dagenlang vrij staan. Een luxe hefbed aan het plafond, eronder een rondzit of juist een werkplek? Slaapplaats voor de kinderen, een keukenblok of verwarming? U vraagt, bij The Cuber draaien ze.

Eigenlijk bouwen ze ‘mobiele huizen’, tiny houses dus. Ze kiezen er bij The Cuber Adventure voor om zoveel mogelijk kwaliteit te maken en daarbij hoogwaardige materialen te gebruiken. En de klant heeft veel voor het zeggen.

Het is geen minicaravan

The Cuber Adventure is beslist geen minicaravan. Daarvoor is hij te zwaar. Standaard mag hij namelijk 1500 kilo wegen. Met 4,70 meter lengte kun je ook niet van klein spreken. Dat geldt ook voor de hoogte, je kunt er namelijk gewoon in staan. De geïsoleerde vloer en wanden, en de bedden op lattenbodems maken het kamperen supercomfortabel. De achterwand kan helemaal open voor nog meer buitengevoel of om je motorfiets te transporteren. Want zo is de Cuber Adventure eigenlijk ontstaan. De ontwerper van The Cuber zocht een motortransporter waar hij eventueel ook een nachtje in kon verblijven als hij een motorevenement bezocht. Toen hij zag wat er te koop was bedacht hij dat hij dat zelf ook kon bouwen. Zo ontstond dus The Cuber Adventure.

Verschillende formaten

The Cuber Adventure is er in drie lengtes: een 4,73 meter met een opbouw van 3,07 meter. Verder een lengte van 5 meter met een opbouw van 3,65 meter en tenslotte een 5,25 meter lang exemplaar met een opbouw van 3,83 meter. De opbouw is van 40 mm dikke sandwichplaten en de ondervloer heeft een beschermende gfk-afwerking.
Het maximaal toegelaten gewicht is 1.800 kilo. Je kunt hem als standaardversie of in een off road-uitvoering bestellen. De prijs van The Cuber Adventure past bij het product; hij kost ca. 20.000 euro.
Wil je meer weten over The Cuber Adventure? Kijk dan op de website van The Cuber.

De motorfiets op een andere manier vervoeren? Bekijk de FlexCamper.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.