Caravan of camper schoon naar de stalling: handige hulpmiddelen

Luc Schaepkens

Gaat je camper of caravan weer naar de stalling voor de winter? Dan is het van belang dat hij goed schoon is. Reinigen kan met deze handige hulpmiddelen.

Schoon en fris de winter in

Als je de camper of caravan goed schoonmaakt voordat hij de stalling ingaat, komt hij er ook lekker fris weer uit. Daarbij zijn de binnen- én de buitenkant belangrijk. Voor die laatste zijn er speciale schoonmaakmiddelen. Binnen volstaat vaak een vochtige doek. Laat alles wel goed drogen. Koelkastdeurtje klein stukje open. Etenswaren eruit. Gasfles op een veilige plek. Eerder gaven we al tips waarop te letten voordat je camper of caravan aan zijn winterslaap begint. Die lees je hier.

  • Voor hardnekkige vlekken en zwarte strepen zijn er speciale caravan-reinigingsdoekjes. Ze helpen ook bij alg-aanslag. De doekjes zijn geschikt voor de binnen- en buitenkant. Er zitten 24 stuks in een verpakking. Prijs 13,50 euro. Bekijk het product hier.
  • De buitenkant wassen gaat heel handig met deze borstelhandschoen. Hij is ook binnen te gebruiken. De handschoen is gemaakt van microvezel. Dat zorgt voor krasvrij schoonmaken en is geschikt voor nat en droog gebruik. Deze handschoen kost 6,95 euro. Hier te zien.

Droogdoek

  • Handige droogdoek. Voelt superzacht aan en is gemaakt van de hoogste kwaliteit microvezels. Die bestaan voor 80 % uit polyester en 20 % polyamide. Deze samenstelling is perfect voor grote vochtopname en verwijdert veel vuil. De droogdoek is zowel te gebruiken voor het interieur als het exterieur. De doek kost 13,50 euro. Kijk hier.

Nog meer handige hulpmiddelen

  • Een velgenborstel. Geschikt voor alle type velgen. Verwijdert remstof en andere verontreinigingen. Heeft optimaal gebruiksgemak door de fijne handgreep. Hij kost 14,45 euro. Hier te zien.
  • Een complete set. De Valma poetsemmer. Van een spons en zeem tot aan shampoo en interieurreiniger; alles is aanwezig in deze emmer. Zelfs een luchtverfrisser is inbegrepen. De emmer kost 43,50 euro. Kijk hier wat er allemaal in zit.
  • Handig voor de hoge ramen van je camper. Een uittrekbare – 20 centimeter brede – raamtrekker. Hij is uitschuifbaar tot maximaal 70 centimeter en kost 13,84 euro. Bekijk hem hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur