niewiadow

Niewiadow is jarig en presenteert jubileummodellen

Martine van Kuler

Met hun metallic blauwe accenten stonden caravans van Niewiadow eind augustus te shinen op de Caravan Salon in Düsseldorf. En terecht, want de Poolse fabrikant is jarig en viert dat met jubileummodellen van de N126 en N126NT.

In 1973 rolde in het Poolse dorpje Osiedle Niewiadów een lichte en compacte caravan van de band, de Predom N126. Vijftig jaar later bestaat de N126 nog steeds, zij het nu onder de merknaam Niewiadow. Een halve eeuw N126 viert de Poolse fabrikant met twee jubileummodellen van de caravan, de N126D en de N126NT.

Jubileumcaravans uit Polen

De N126D- en NT-modellen van Niewiadow zijn bekend vanwege hun volledige gvk-constructie. De speciale jubileumuitvoeringen vallen vooral op door hun metallic blauwe accenten aan de buitenkant, die de caravans een feestelijke uitstraling geven. Ook het jubileumlogo is prominent aanwezig. Minder zichtbaar, maar wel erg fijn zijn de anti-slingerkoppeling, aluminium velgen en de Truma-verwarming, die in de jubileumuitvoeringen standaard zijn.

Binnenin valt vooral de geruite stoffering op. Deze is dan ook speciaal voor het jubileum ontworpen. De stof, de lichtgrijze wanden, een antracietkleurig tafel- en werkblad en een robuust houtdecor op de kasten geven de caravan een klassieke look met een modern tintje.

Niewiadow
Speciale stoffering ter gelegenheid van 50 jaar Niewiadow.
Niewiadow
Speciale stoffering ter gelegenheid van 50 jaar Niewiadow.

Niewiadow N126D en de N126NT

De Poolse caravans zijn gunstig geprijsd. Dat geldt ook voor de jubileummodellen. Voor de N126D betaal je 15.990 euro en de N126NT kost 18.990 euro. Van beide plattegronden worden er slechts vijftig gemaakt, dus wacht niet te lang als jij straks de trotse bezitter van zo’n blauwe Niewiadow wilt zijn. De jubileum editions zijn te bestellen – en ook binnenkort op voorraad en te bezichtigen in Nederland – bij de importeur: predom-niewiadow.nl en rondreiscaravans.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!