Mohican 01 minicaravan van Hotomobil weegt slechts 400 kilo

Luc Schaepkens

De Turkse camper- en caravanbouwer Hotomobil valt op door zijn afwijkende bouwsels. De campers zijn bijzonder (zie link onderaan) en de caravans doen daar niet voor onder. Zo is de Mohican 01 minicaravan superklein en weegt hij slechts 400 kilo.

Caravan Salon

Op de Caravan Salon in Düsseldorf stond het prototype. En natuurlijk, ook dit is weer een opvallende creatie. De Mohican 01 is 3,5 meter lang, 1,85 meter breed en 1,65 meter hoog. Binnen bedraagt de hoogte precies 1,1 meter. En toch biedt deze minicaravan alles wat je onderweg nodig hebt.

Mohican 01 is een minimalistische lichtgewicht

De Mohican 01 weegt 400 kilo. Hij kan dus echt achter elke auto hangen. Ook kleine auto’s of elektrische auto’s zullen er geen enkele moeite mee hebben. Met een gewoon B rijbewijs – dus zonder E – kun je ermee op pad. Daar komt nog eens bij dat deze minimalistische lichtgewicht amper invloed zal hebben op het brandstofverbruik. En dus kun je van dat geld toch weer andere leuke dingen doen op vakantie.

De carrosserie van de Mohican 01 is van glasvezel. Die is bekleed met een 20 millimeter dikke isolatielaag. Warmte en kou blijven zo buiten. Het onderstel en de oplooprem zijn van het bekende Duitse merk Knott. Klein, maar wel heel fijn. Want als je met dit dopje onderweg bent, hoef je niets te missen. Alles wat je nodig hebt, zit in deze minicaravan van Hotomobil.

Lekker complete minicaravan HotomobilLekker complete minicaravan Hotomobil

Voorin ligt het bed, met een bedmaat van 1,95 bij 1,35 meter. Ruimte genoeg voor twee. Grote verrassing is het schuifdak boven het bed. Dat maakt het mogelijk om voor het slapen gaan de sterren te tellen. De tweede verrassing: klap het zijraam open en je hebt meteen een tafel voor buiten. Daar is over nagedacht.

De achterkant is een soort rolluik. Daarachter standaard de spoelbak en het kookstel. Koken doe je in de buitenlucht, staand achter de minicaravan. Er is ook plek voor een verswatertank van 45 liter. De koelbox met 42 liter inhoud is optioneel. Hij kost 610 euro extra. In het interieur zien we diverse kleine opbergvakken en -netten. Het toilet ontbreekt, maar de Qube Q335 kan wel optioneel mee worden besteld. Ook een buitendouche is voor een prijs van 220 euro mogelijk.

Of de kleine Mohican 01 uit Istanbul ook in Nederland te koop zal zijn en door welke dealer, is nog niet bekend. De prijs komt naar verwachting rond de 10.000 euro uit.

Naar de site van Hotomobil.

Bekijk hier de al even bijzondere campers van deze Turkse camper- en caravanbouwer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur