Minicaravan Mink 2.0 nu ook in Nederland te koop

Martine van Kuler

Voor de een kan een caravan niet groot genoeg zijn, terwijl een ander juist weg is van de kleine teardrop caravan. Kampeerders in die laatste categorie zijn ongetwijfeld ook gecharmeerd van de Mink 2.0. Goed nieuws: deze IJslandse minicaravan is nu ook in Nederland te koop.

Mink 2.0

Een trip naar IJsland staat al jaren op mijn bucketlist. De foto’s van kliffen, geisers, gletsjers en pittoreske dorpjes staan op mijn netvlies. Hopelijk kan ik ooit een rondreis door het prachtige land maken en misschien doe ik dat dan wel in een Mink 2.0 minicaravan. Eerder schreven we al over een vakantie in IJsland met deze leuke teardrop. Ook vertelden we dat hij in andere Europese landen verkrijgbaar was. Extra leuk is dat Nederland nu ook in dat rijtje staat. De Mink 2.0 is vanaf nu te koop én te huur bij Dutch Travels.

In de Mink 2.0 slaap je onder de sterrenhemel.
In de Mink 2.0 slaap je onder de sterrenhemel.

Mink 2.0: sportief en comfortabel

Zoals de naam al doet vermoeden is de Mink 2.0 de tweede versie van de minicaravan. Het is een all-season en all-terrain trailer. Klein, maar fijn gaat zeker op voor deze teardrop. Het zal je er aan niets ontbreken. Oke, misschien aan ruimte, maar hé, wat heb je nou helemaal nodig als je kampeert?

De Mink 2.0 is standaard uitgerust met een panoramadak. Heerlijk in slaap vallen onder de sterrenhemel dus. Geven de sterren niet genoeg licht? Dan doet de led-sfeerverlichting dat wel. In deze minicaravan kun je met twee volwassen slapen. Het tweepersoonsmatras is 1,40 bij 2 meter. Voor een kind is er nog plek in de hoogslaper van 0,50 bij 1,40 meter.

Koken doe je in de buitenkeuken. Deze is voorzien van een koelbox met een inhoud van 36 liter, een compartiment voor voedsel, een gasbrander, opbergboxen, snijplank, led-verlichting en usb-oplaadpunten.

Op de camping kook je veelal buiten. Deze minicaravan heeft dan ook een buitenkeuken.
Op de camping kook je veelal buiten. Deze minicaravan heeft dan ook een buitenkeuken.

Zomer én winter kamperen met deze minicaravan

Niet alleen tijdens de warmere zomermaanden kun je heerlijk kamperen met de Mink 2.0. Ook tijdens de koude wintermaanden hoef je niet te blauwbekken, daar hebben die IJslanders echt wel voor gezorgd. Mocht je twaalf maanden per jaar klaar willen zijn voor vertrek, kies dan voor de Webasto-verwarming als optie. In combinatie met de Airflow zorgt deze ervoor dat zeventig procent van de warme lucht direct de teardrop caravan ingaat. De resterende dertig procent komt onder het matras terecht. Op die manier wordt de condensatie geminimaliseerd.

Een andere handige optie voor die hard kampeerders is het Solara-zonnepaneel. Dit laadt op tijdens het rijden en zorgt ervoor dat je altijd kunt beschikken over groene stroom. Ideaal als je bijvoorbeeld wilt wildkamperen.

De Mink 2.0 kost zonder extra opties 17.134 euro. Lijkt het je wat, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je deze leuke minicaravan natuurlijk ook eens huren. Dit kost 649,95 euro per week. Kijk voor meer informatie over kopen en huren op de website van Dutch Travels.

kleurrijke caravans
Klein, maar fijn! Dat gaat zeker op voor deze leuke teardrop.
kleurrijke caravans
Klein, maar fijn! Dat gaat zeker op voor deze leuke teardrop.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!