Caravan met stapelbed: Kabe Estate 600 GDL

Caravan met stapelbed: Kabe Estate 600 GDL

Martine van Kuler

De dit jaar geïntroduceerde instapserie Kabe Estate is verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Met Kabe Estate 600 GDL mikt de Zweedse fabrikant op gezinnen met kinderen die op zoek zijn naar een degelijke caravan.

Kabe

Tot vorig jaar heette de instapserie van de Zweedse camper- en caravanbouwer Kabe nog Classic, maar voor modeljaar 2022 werd deze vervangen door het wat luxer klinkende Estate. Deze goedkoopste serie van Kabe is verkrijgbaar in maar liefst tien modellen en veertien verschillende indelingen, waaronder de Estate 600 GDL.

De zitgroep, met schuin achterin het stapelbed.
De zitgroep, met schuin achterin het stapelbed.

Caravan met stapelbed

Voor gezinnen met twee of drie kinderen die allemaal in de caravan slapen is het soms even passen, meten en ombouwen. Dat is bij de Kabe Estate 600 GDL niet aan de orde. Deze caravan heeft achterin namelijk een heuse kinderslaapkamer. Hier vind je een stapelbed met twee slaapplaatsen van 1,96 x 0,87 meter. Ga je met drie kinderen op vakantie? Geen probleem, want je kunt ook kiezen voor een stapelbed met drie etages. In dat geval zijn er twee bedden van 1,96 x 0,77 meter en heeft één bed een afmeting van 1,88 x 0,71 meter. De kinderslaapkamer is af te scheiden met een gordijn, dus als ouders kun je prima in de zithoek nog even lezen, een spelletje doen, tv kijken of wat drinken.

Is het ouderbedtijd? Dan kun je heerlijk slapen in het tweepersoonsbed voorin. Dit is 1,96 x 1,40/1,18 meter en voorzien van een lattenbodem, een matras van 12 centimeter dik en een topper van nog eens 3 centimeter.

Keuken, rondzit en master bedroom.
Keuken, rondzit en master bedroom.

Leefruimte in de Kabe Estate 600 GDL

Als je met kinderen op vakantie gaat is het fijn als je voldoende leefruimte hebt. Zeker op regenachtige dagen als je je misschien noodgedwongen in de caravan moet vermaken. De Kabe Estate 600 GDL heeft een centraal geplaatste ronde zitgroep. De grote tafel en het stevige zitkussen van slijtvaste stof nodigen uit om uren te tafelen of – logischer met kinderen – het doen van spelletjes.

Tegenover de zitgroep is de keuken geplaatst. Deze is onder meer voorzien van een driepits gasstel met elektrische ontsteking, een krachtige afzuigkap en een koelkast met een inhoud 122 liter en een vriesvak met een inhoud van 12 liter. Daar passen heel wat ijsjes in. Is het werkblad te klein, dan biedt de afdekplaat voor de gootsteen uitkomst. Tel daar een mengkraan, soft-close keukenladen en strakke zwarte handgrepen bij op en je hebt een zeer stijlvolle en bruikbare keuken.

Datzelfde geldt voor de badkamer, die naast het stapelbed achter in de caravan te vinden is. Je vindt er een douchecabine, een wastafel en een draaibaar toilet. Er is veel opbergruimte en er hangen meerdere haakjes. Dus plaats genoeg voor alle handdoeken, tandenborstel en toiletrollen.

Een strakke keuken met veel opbergruimte.
Een strakke keuken met veel opbergruimte.

Het oog wil ook wat

De Kabe Estate 600 GDL is dus een praktische caravan voor gezinnen met kinderen. Maar is hij behalve praktisch ook aantrekkelijk? Smaken verschillen, maar wij vinden dat je met deze caravan prima voor de dag kunt komen. De kastkleppen zijn wit en hebben geen handgrepen. Om ze te openen, hoef je er slechts op te duwen. De overige kasten zijn uitgevoerd in een notenhout decor en voorzien van matzwarte handgrepen. De standaardbekleding is groen. Daar moet je van houden. Is dat niet het geval, dan kun je altijd nog kiezen voor antraciet.

En de buitenkant? Die is zoals het een Kabe caravan betaamt: strak en netjes afgewerkt. Met de gladde buitenbeplating met rode en grijze lijnen en zwart omlijstte ramen is het gewoon een moderne caravan. Hij is verkrijgbaar vanaf 48.640 euro.

Wil je meer weten over de Estate 600 GDL of ben je benieuwd naar de technische specificaties?

SpecificatiesKabe Estate 600 GDL

LxBxH: 8,14 x 2,35 x 2,78 meter
Lengte opbouw: 6,00 meter
Aantal slaapplaatsen: 5
Leeggewicht: 1700 kilo
Maximaal gewicht: 2000 kilo
Prijs: 48.640 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!