Lume Traveler LT540 Nordic

Lume Traveler LT 540 Nordic: 365 dagen per jaar genieten van het buitenleven

Martine van Kuler

De naam 'Lume Traveler LT 540 Nordic' doet vermoeden dat je ook in de winter met een gerust hart met deze caravan op stap kunt. Maar is dat ook zo? Tijd voor een hernieuwde kennismaking met de Lume Traveler LT 540 Nordic.

‘Beleef een duizend-en-één sterrennacht onder het panoramadak. Kook de lekkerste gerechten in de chef-waardige buitenkeuken. En ervaar de luxe van vrijheid door thuis te komen op de mooiste plekken die Europa ons te bieden heeft’, het zijn de mooie woorden in de Lume-brochure en eerlijk is eerlijk, er is niets aan gelogen. De caravans van de Nederlandse fabrikant zijn stoer van buiten, maar verfijnd van binnen. Ze nodigen uit tot het maken van heerlijke reizen. Er zijn drie modellen beschikbaar: LT360 No.1, de eerste en meeste compacte Lume Traveler, zijn grotere broer LT540 No.1 en de LT540 Nordic. Die laatste nemen we in dit artikel eens onder loep.

 

Stoer van buiten, luxe van binnen

Met zijn aluminium buitenkant heeft de Lume Traveler heel in de verte wel iets weg van de iconische Airstream. Het geeft de caravan een stoere look. De LT540 Nordic is 2,5 meter breed en bijna zeven meter lang (inclusief dissel). De wanden, het dak en de vloer zijn extra dik, en dat is fijn als je ook bij koudere temperaturen gaat kamperen. Dankzij het verwarmingssysteem en de airco heb je het op zowel warme zomerdagen als koude winternachten aangenaam. En wil je zelfvoorzienend kamperen? Dat kan, want op het dak liggen zonnepanelen die er samen met de gastank voor zorgen dat je een aantal dagen zonder stroom kunt.

Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic

Lume Traveler LT 540 Nordic met binnenkeuken

Het interieur van de Lume Traveler LT 540 Nordic doet enigszins industrieel aan door het gebruik van rvs. Maar door de combinatie met natuurlijke materialen als vilt en hout heeft de caravan toch een warme uitstraling. Het grote panoramadak dat zo kenmerkend voor de Lume Traveler is, ontbreekt ook in de Nordic niet. Dit dak kun je openschuiven, waardoor je het buitengevoel binnen kunt vasthouden.

Het grote verschil tussen de LT 540 en de LT 540 Nordic is de binnenkeuken in het laatste model. Deze bevindt zich links van de deur en heeft een driepits gasstel met gietijzeren pannendragers en een afzuigkap. Daartegenover zien we de spoelbak met kastruimte voor bestek en servies. Tel daar het uitschuifbare werkblad en een Dometic-koelkast bij op en je hebt een volwaardige keuken.

Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic
Lume Traveler LT540 Nordic

Slapen als thuis

Opvallend aan de Lume Traveler LT 540 Nordic is het bed. Dit heeft namelijk de riante afmeting van 90 x 200 centimeter. En dat keer twee. Bovendien zijn de matrassen nog eens 25 centimeter dik, dus deze caravan nodigt uit tot het maken van heerlijke nachten. De leren achterwand geeft een luxe uitstraling en het grote panoramadak zorgt bovendien voor een mooi uitzicht op de sterrenhemel.

Voor de zithoek kun je kiezen tussen een treinzit met een tafel óf een loungebank met losse voetenbank/dienblad. Ook hier zorgt het gebruik van vilt en hout voor een gezellige sfeer. Naast de zithoek is een toilet geplaatst – natuurlijk met wandjes eromheen, zodat je in alle rust kunt zitten –, maar een douche ontbreekt in deze Lume Traveler. Aan de buitenkant is echter wel een een buitendouche mét mengkraan. Wellicht niet zo comfortabel als je gaat winterkamperen. Aan de andere kant… de methode van Iceman Wim Hof wint al jaren aan populariteit….

De Lume Traveler LT 540 Nordic is verkrijgbaar vanaf 114.950 euro. Klik op onderstaande button als je meer wilt weten over deze of de andere caravans van Lume óf lees dit artikel op onze site.

SpecificatiesLume Traveler LT540 Nordic

L x h x b: 694 x 270 x 250 centimeter
Leeggewicht: 2200 kilo
Toelaatbaar totaalgewicht: 2500 kilo
Lume Traveler LT540 Nordic

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!