LMC Videro mvoorkant

Nieuwe caravan! Maak kennis met de LMC Videro

Martine van Kuler

Ingetogen en elegant van buiten, comfortabel en gezellig huiselijk van binnen. Dát is de LMC Videro. De nieuwe caravan van de Duitse fabrikant komt er in vijf indelingen en is beschikbaar vanaf 2024.

Terwijl 2023 nauwelijks halverwege is presenteren veel fabrikanten al hun producten voor modeljaar 2024. Zo ook LMC. Eerder deze week kon je al lezen wat de Duitse fabrikant zoal in petto heeft. In dit artikel noemden we de LMC Videro al even kort. Nu is het tijd voor een uitgebreidere kennismaking met deze nieuwe caravan.

LMC Videro volgt de Musica op

Het doek valt voor de caravanserie Musica, maar de opvolger staat al klaar. Deze Videro komt er in vijf indelingen: 450 D, 530 K, 580 D, 510 E en 580 K. De eerste vier lay-outs kennen we al uit de Style, Vivo en Tandero. Alle Videro’s zijn 2,32 meter breed, waardoor ze volgens de fabrikant aerodynamisch en makkelijk te trekken zijn. Het exterieur – met aan de achterkant een zwarte rangeerstang – straalt eenvoud en elegantie uit. Het interieur is geheel in Japandi-stijl.

LMC videro interieur
Japandi-stijl in de LMC Videro.
LMC videro interieur
Japandi-stijl in de LMC Videro.

Scandinavië meets Japan in de LMC Videro

Japandi is een Scandinavisch design met Japanse invloeden dat LMC vorig jaar voor het eerst liet zien in de Tandero. Het blijkt een blijvertje, want ook het interieur van de Videro is geheel Japandi. Scandinavisch design is een eenvoudige, maar functionele interieurstijl met vooral neutrale kleuren en houtsoorten. Het heeft een gezellige en huiselijke uitstraling. De Japanse interieurstijl daarentegen kenmerkt zich door donkere kleuren en vooral: minder is meer. Een Japans interieur straalt rust en sereniteit uit. Combineer je deze stijlen, dan ontstaat Japandi: een minimalistisch en functioneel, maar tegelijkertijd ook heel warm en rustgevend interieur.

Samen met de indirecte verlichting, de uitgebalanceerde mix van vormen (vierkant en rond) en materialen zorgt dit voor een uitnodigende en ontspannen sfeer.

LMC Videro dinette
LMC Videro dinette
lmc videro bed
lmc videro bed
lmc videro keuken
lmc videro keuken

LMC caravan met uitgebreide standaarduitrusting

In de nieuwe Videro hoeft het je aan niets te ontbreken. Standaard zijn onder meer een combi-verwarmingssysteem, gvk-wanden, -bodem- en -dak, een voortentlamp, een hordeur, stabilisatoren, raamkozijnen, een vuilwatertank van 25 liter en een extra brede deur. In het slaapgedeelte zijn de bedbodems voorzien van schotelveren en schuimmatrassen. De keuken is uitgerust met een gemengde kookplaat met twee gaspitten en één inductiekookplaat. Een oven is optioneel. De decoratieve spatwandafwerking in steenlook past goed bij de rest van het interieur.

Ook het nieuwe LMC Home is standaard in de Videro. Deze app toont niet alleen de temperatuur, de bandenspanning en de kogeldruk, maar waarschuwt ook bij open deuren of ramen en lage water- of gasniveaus. Ook heeft de app een geïntegreerde waterpas die helpt bij het positioneren van de caravan. Makkelijker kan haast niet.

De exacte prijzen van de LMC Videro zijn ons nog niet bekend, maar de goedkoopste indeling – de 450 D – gaat waarschijnlijk rond de 33.000 euro kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!