LMC Tandero

LMC Tandero – caravan met trendy design

Martine van Kuler

Een Scandinavische stijl gecombineerd met Japanse invloeden. Dat is het interieur van de LMC Tandero. Het resultaat is een caravan die een minimalistische en tegelijkertijd huiselijke uitstraling heeft. De Tandero is al verkrijgbaar in twee indelingen, maar voor modeljaar 2023 staan er nog eens drie gepland.

De LMC Tandero kwam eerder dit jaar op de markt als een middenklasse caravan. Het uitrustingsniveau is hoger dan dat van de Sassino en de Style, maar lager dan de Vivo. Er zijn vanaf modeljaar 2023 vijf modellen leverbaar, van de compacte 430 D met een tweepersoons dwarsbed achterin tot de ruime 510 E met twee enkele bedden.

LMC Tandero 2023
De LMC Tandero is de eerste met een nieuw front.
LMC Tandero 2023
De LMC Tandero is de eerste met een nieuw front.

LMC Tandero eerste caravan met nieuwe front

Met ingang van modeljaar 2023 krijgen alle LMC-caravans dezelfde bestickering en verlichting aan de achterzijde. Ook aan de voorkant verandert het een en ander. De Tandero is de eerste caravan met het nieuwe front. De andere series – met uitzondering van het topmodel Exquisite VIP – volgen de komende jaren. “We willen één design en dus één uitstraling”, legt Robert Klaver, salesmanager van LMC, uit. “Als je een caravan voorbij ziet rijden, moet het meteen duidelijk zijn dat het een LMC is.”

Indelingen met eenpersoonsbedden

De LMC Tandero is verkrijgbaar met aluminium wanden en velgen en wordt standaard geleverd met een as van 1500 kilo. De indelingen die reeds verkrijgbaar zijn, de 500 E en 510 E, hebben allebei twee enkele bedden. Het grote verschil tussen beide is de opstelling van de bedden. Deze bevinden zich in de Tandero 500 E voorin en bij de 510 E achterin. Ook de U-vormige zitgroep, keuken en badkamer zijn gespiegeld.

In het nieuwe modeljaar komen er dus nog drie indelingen bij: de 430 D, 480 D en 500 K. Die eerste twee zijn geoptimaliseerd voor twee personen. De 500 K heeft een dwarsbed voorin en een stapelbed achterin, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor gezinnen.

LMC Tandero bed
Check die ondergaande zon!
LMC Tandero bed
Check die ondergaande zon!

Japandi-design: Scandinavië meets Japan

Bijzonder aan de Tandero is het design. LMC heeft de stijl Japandi genoemd: een mix van Japanse en Scandinavische elementen. Dit geeft de caravan een luxe en toch rustige uitstraling zonder aan gezelligheid in te boeten.

De hoekige meubels zijn greeploos en tegelijkertijd zien we ronde elementen die een samenhangend totaalbeeld creëren. Naast het houtdecor zijn er matzwarte accenten en grijstinten aangebracht. Boven de bedden is de ondergaande zon te zien. Een detail dat ook in accessoires en in de spiegel naast de ingang terugkomt. De zachte verlichting en de rolgordijnen van natuurlijke vezels zorgen bovendien voor een gezellige en toch ook moderne sfeer.

De LMC Tandero 500 E en 510 E zijn verkrijgbaar vanaf 29.190 euro. Voor de nieuwe indelingen zijn nog geen prijzen bekend.

Wil je meer weten over de Tandero of over andere kampeermiddelen van LMC, klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!