LMC Tandero met Japandi design nieuw voor LMC

Jos Mark

LMC caravans staan voor luxe en kwaliteit. Toch leek de caravanbouwer uit Sassenberg de laatste jaren aan populariteit in te boeten. De LMC Tandero heeft een nieuw design dat het merk terug moet krijgen op de plek waar het hoort: in de luxusklasse van de caravans.

LMC

Aan de kwaliteit van de caravans heeft het nooit gelegen. Daar weet LMC echt wel hoe het moet. Qua design was echter wel wat glans verloren gegaan. Met de LMC Tandero brengt het merk daar verandering in.

LMC Tandero: design uit Japan en Scandinavië

De Scandinavische stijl is geliefd. De rustige warme uitstraling staat voor luxe en comfort. Bij LMC heeft men dat gecombineerd met Japanse invloeden. Dan denk je gelijk feng shui, regelmaat en balans. Japandi heet de combinatie van twee stijlen die in de LMC Tandero is toepast. Rust en regelmaat in de kleurstelling en een minimalistische uitstraling. Greeploze kasten, open vakken en we zien boven de bedden de zon ondergaan. Een detail dat ook in accessoires en in de spiegel naast de ingang terugkomt.

Tandero staat voor plezier maken

Het Spaanse woord Tandero staat volgens LMC voor plezier maken. Ons Spaans is onvoldoende om dat te kunnen bevestigen en Google kent het woord niet. We kunnen ons wel voorstellen dat de koper van een LMC Tandero zo in het leven staat. Het is in niets een saaie caravan. Zelfs van buiten, met de grijze band op de witte ondergrond en de nieuwe scherp gesneden neus van de caravan, ziet het er vlot en sportief uit zonder opsmuk.

Eerst twee indelingen

De LMC Tandero komt in eerste aanleg in twee indelingen. Een 500E waarbij twee enkele bedden voorin de caravan zijn geplaatst en een 510E waar de enkele bedden achterin staan. Eigenlijk min of meer dezelfde indeling maar dan omgekeerd. In de toekomst worden meer indelingen verwacht. Bijzonder is dat LMC de klant bij de Tandero de keuze geeft om de caravan met aluminium wanden of geheel in GFK te laten uitvoeren. De 500E en 510E zijn typisch indelingen voor reizende echtparen die wat meer ruimte willen en de luxe van een groot bed of twee enkele bedden waarderen. Leeg wegen beide wagens 1265 kilo. De LMC Tandero wordt standaard geleverd met een 1500 kilo as. Wil je meer dan kun je dat natuurlijk opwaarderen. Feit is dat veel moderne caravantrekkers met dit gewicht nog redelijk uit de voeten kunnen.

Specificatiescamper

LxBxH: 7,57 x 2,32 x 2,57
Aantal slaapplaatsen: 4
Lengte opbouw: 5,71 meter
Leeggewicht: 1265kg
Maximaal gewicht: 1500 kilo / 1800 kilo
Prijs: 27.580 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.