LMC Style 2023 interieur

LMC Style in 2023 nóg stijlvoller

Martine van Kuler

LMC presenteerde eind juni het nieuws voor modeljaar 2023. De Duitse camper- en caravanfabrikant geeft onder meer de LMC Style een facelift. De caravan is moderner en duurzamer. Ook niet onbelangrijk: hij ziet er lekker fris en fruitig uit.

LMC Style: populaire gezinscaravan

Eerder las je op Campingtrend al over de Tandero in Japandi-stijl. Dit is niet de enige caravan waarmee LMC voor modeljaar 2023 plannen heeft, want ook de Style is onder handen genomen. “We hebben het ontwerp consequent strakker en dus eigentijdser vormgegeven”, legt Dominik Osthues, hoofd Productmanagement bij LMC, uit.
De Style is de uitgebreidste modelserie van LMC. Dankzij de grote keuze aan indelingen is het een ideale caravan voor zowel stellen als gezinnen. Alle gangbare bedvarianten zijn vertegenwoordigd: van queensize tot eenpersoons en van een hefbed tot een stapelbed.
LMC Style 2023
LMC Style 2023

Licht eiken ontmoet saliegroen

Het interieur van de vernieuwde Style doet Scandinavisch aan. De meubels zijn van een lichte eikenkleur gecombineerd met saliegroen en accenten van grijs en wit. Op de vloer zien we pvc in betonlook en chromen handgrepen.
De nieuwe zwarte rails maken het mogelijk om decoratie aan op te hangen en de caravan op deze manier een persoonlijke touch te geven. Dat is een trend die we steeds vaker zien. In de keuken valt vooral de hoge koelkast op en in de badkamer zien we een verzonken wastafel.

Duurzame meubelstoffen

LMC vindt duurzaamheid belangrijk. Dat komt onder meer terug in de meubelstoffen die volledig zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Dit is niet alleen duurzaam, maar heeft nog een ander voordeel: de stoffen zijn makkelijk schoon te maken. Vuildeeltjes komen niet meer in de stof vast te zitten – ze kunnen eenvoudig worden verwijderd zonder dat de stof meteen moet worden gewassen.
Net als in de Tandero zijn de gordijnen in de nieuwe Style gemaakt van linnen. Dit moet zorgen voor een huiselijker gevoel. LMC werkt voor deze materialen samen met een Duitse weverij. Dit heeft als voordeel dat er gebruik wordt gemaakt van lokale fabrikanten, wat kortere transportafstanden en een kleinere ecologische voetafdruk betekent.
LMC Style 2023 keuken
LMC Style 2023 keuken

Nieuw front voor LMC-caravans

Ook nieuw aan de Style is de bestickering en achterverlichting. Om eenheid te krijgen, maakt LMC deze met ingang van modeljaar 2023 voor alle caravans hetzelfde. Ook aan de voorkant verandert er de komende jaren het een en ander, maar dat is voor de vernieuwde Style nog niet van toepassing. De Tandero is vanaf 2023 de eerste met het nieuwe front. De andere series volgen de komende jaren.
Wil je de vernieuwde LMC Style in het echt zien? Dat kan eind augustus op de Caravan Salon in Düsseldorf. Meer weten over LMC? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!