LMC Style 400 F: compacte caravan met een opklapbed

Luc Schaepkens

Caravanbouwer LMC komt met iets nieuws. De compacte caravan Style 400 F heeft namelijk een tweepersoons opklapbed. En dat bed verschilt van de opklapbedden die we tot nu toe kenden.

Style 400 F met innovatieve bedoplossing

Vrij recent lieten we hier nog de Premio 410 TS van Bürstner zien. Deze compacte caravan heeft geen vast bed, maar een hefbed dat boven de zithoek hangt. Zo creëer je in een compacte caravan toch een ruim interieur. Met zijn Style 400 F – die uit dezelfde fabriek rolt – doet LMC nu bijna hetzelfde trucje, maar dan anders. In deze caravan geen hefbed, maar een opklapbed met een afmeting van 1,90 bij 1,50 meter. LMC spreekt van een unieke indeling. Dat is niet helemaal waar, want eenzelfde opklapbed zien we ook in de Spaanse Across Car-caravan. Dat neemt niet weg dat een dergelijk bed bijzonder is. Het opklapbed zit vast aan aan de achterwand van de caravan. Opgeklapt is het amper zichtbaar.

Installeren is eenvoudig. Laat de tafel van de zithoek zakken en klap het bed uit. Dat doe je door aan twee kanten het haakje los te maken. Het bed is meteen klaar voor gebruik, want de matras blijft erin liggen. Een bed maken van kussens uit de zithoek is dus niet nodig. Een voordeel van het opklapbed van LMC tegenover het hefbed van Bürstner is onder meer het lichtere gewicht. Het scheelt zo’n 55 kilo. Het nadeel is dat je van de zitgroep geen extra bed meer kunt maken. Verder ben je zo’n 20 centimeter aan interieurruimte kwijt. En er zit natuurlijk geen raam in de achterwand.

Het bed is hier weggewerkt tegen de achterwand
Het bed is hier weggewerkt tegen de achterwand
Het tweepersoonsbed uitgeklapt
Het tweepersoonsbed uitgeklapt

Compacte caravan

De boegkeuken – meteen onder het raam van de voorwand – en de kast en badkamer staan bij de Style 400 F op dezelfde plek als bij de Bürstner Premio 410 TS. Wel is de stahoogte in de LMC 1,97 meter. Dat is in de Premio – met hefbed en dus hoger – 2,08 meter. Wie met de LMC Style 400 F comfortabel onderweg wil zijn, kan eigenlijk niet zonder het zogenaamde Exclusiv-pakket. Dat kost 1000 euro extra. Hiervoor krijg je een verwarming, boiler en hordeur. Er is ook een Basic-pakket. Dat kost 300 euro en omvat de disselafdekkking, de beugel voor het reservewiel, de bekabeling voor de tv en de led-buitenverlichting.

De prijs van de nieuwe Style 400 F heeft LMC nog niet verklapt. Maar hij zal goedkoper zijn dan de Style Lift-modellen met hefbed. LMC wil het nieuwe model in april in de showroom hebben staan.

SpecificatiesStyle 400 F

LxBxH: ,13 x 2,32 x 2,60 meter
Aantal slaapplaatsen: 2
Leeggewicht: 1015 kilo
Maximaal gewicht: 1360 kilo
NL prijs: nog niet bekend

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur