adria_aviva_522 lichte caravan met stapelbed

Handig! 3x lichte caravans met stapelbed

Martine van Kuler

Met het hele gezin in de caravan overnachten, maar niet met een onbetaalbaar reispaleis naar de camping? Het kan! In deze lichte caravans met stapelbed kun je met minstens vijf personen slapen.

Adria Aviva 522 PT

Voor de Adria Aviva (foto boven dit artikel) heb je geen klein fortuin – al blijft een nieuwe caravan natuurlijk kostbaar – of gigantische trekauto nodig. Dat maakt hem een populaire instapcaravan. De 522 PT heeft een opbouwlengte van 5,6 meter en een leeggewicht van 1083 kilo. Deze caravan mag je beladen tot 1350 kilo, dus je kunt flink wat vakantiespullen meenemen. En dat is mooi meegenomen, want de Adria Aviva 522 PT heeft maar liefst zes slaapplaatsen, waaronder een stapelbed. Van binnen is de Adria Aviva licht en modern. Als je een liefhebber van Ikea bent, zul je gecharmeerd zijn van deze caravan. Het interieur lijkt rechtstreeks uit het Zweedse woonwarenhuis te komen.
De Adria Aviva 522 PT heeft een vanafprijs van 23.930 euro. Kijk op deze website voor meer informatie.
cjoy
Een lichte caravan met stapelbed? Check dan de c'joy 410 LK.
cjoy
Een lichte caravan met stapelbed? Check dan de c'joy 410 LK.

Dethleffs c’joy 410 LK

De c’joy is Dethleffs’ caravanserie voor starters. Met een opbouwlengte van 4,99 meter is de c’joy 410 LK het kortste model. Toch hoort hij thuis in dit rijtje lichte caravans met stapelbed. Dankzij de stapelbedden achterin kun je er namelijk met vijf personen in slapen. Ondanks het geringe formaat is de 410 LK een complete caravan met een toiletruimte, keuken en een grote zitgroep in het voorste gedeelte. Dethleffs heeft dit jaar het interieur van de c’joy aangepakt. De meubelpanelen krijgen een licht houtdecor en de bovenkasten lichte kleppen. Dit oogt fris en modern. De c’joy 410 LK weegt leeg 962 kilo en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht vanaf 1100 kilo.
Hij is verkrijgbaar vanaf 21.390 euro. Klik hier voor meer informatie.
Caravelair alba 426
Deze Caravelair alba 426 is een echte gezinscaravan mét stapelbed.
Caravelair alba 426
Deze Caravelair alba 426 is een echte gezinscaravan mét stapelbed.

Caravelair Alba 426

Het Franse Caravelair maakt betaalbare en lichtgewicht caravans die in de smaak vallen bij beginnende kampeerders. De Alba is verkrijgbaar in de indelingen 390, 400, 426 en 466, waarbij de laatste twee een stapelbed hebben. De 426 is met een opbouwlengte van 5,10 meter de kleinste van de twee. Rijklaar weegt hij 962 kilo en het maximaal toelaatbaar gewicht is 1200 kilo. Ook in de Alba 426 kun je dus nog aardig wat vakantiespullen meenemen. Ook hier zien we een modern interieur met kastjes in houtkleur en wit, een goed uitgeruste keuken en een badkamer.
De Caravelair Alba 426 is te koop vanaf 20.550 euro. Meer informatie? Kijk dan op deze website.

Compacte caravans met een interessant prijskaartje

Vind je bovenstaande caravans leuk, maar heb je geen kinderen die in de caravan moeten of willen slapen? Check dan eens dit artikel over compacte caravans met een interessant prijskaartje. En wil je de kinderen eigenlijk wel in de caravan laten slapen, maar denken zij hier anders over? Lees dan dit verhaal eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!