La Mancelle Liberty

Een vrolijke caravan uit Frankrijk: La Mancelle Liberty

Martine van Kuler

Met zijn bijzondere vorm en bloemendecor was La Mancelle Liberty verreweg de opvallendste caravan die we afgelopen zomer zagen op de Caravan Salon in Düsseldorf. Tijd voor een nadere kennismaking met dit frivole reispaleis uit Frankrijk.

Caravans van La Mancelle zie je in Nederland maar zelden. Gek is het niet, want de Franse fabrikant – onderdeel van de Trigano Groep – heeft geen dealer in Nederland. Jammer vinden wij het wel, want La Mancelle Liberty zou menig camping opfleuren.

La Mancelle Liberty is een extravagante caravan

Ben je bescheiden en kampeer je liever onopvallend, dan is de Liberty geen caravan voor jou. Met zijn puntige voorkant doet hij meer denken aan een boot, dan aan een caravan. Ook het houten decor aan de buitenkant van de standaarduitvoering trekt bekijks. En dan kan het zelfs nóg opvallender, want de Liberty is ook verkrijgbaar met een buitenkant van gekleurde bloemen, rode stippen, roze sterren of de Britse vlag. Kortom, in een La Mancelle Liberty kampeer je nooit anoniem.

La Mancelle Liberty sterren
Liever geen bloemen, maar sterren? Geen probleem bij La Mancelle.
La Mancelle Liberty sterren
Liever geen bloemen, maar sterren? Geen probleem bij La Mancelle.

Binnenkijken in de Liberty

Op de Caravan Salon in Düsseldorf stond de Liberty 440 PC in de ‘Fleuriste’-uitvoering tentoongesteld. Natuurlijk wilde ik er graag een kijkje in nemen, maar dat vereiste wel wat geduld. Ik was namelijk niet de enige die de caravan even van binnen wilde zien. Uiteindelijk werd het wachten beloond, want de Liberty is écht een bijzondere caravan.

Hoogtepunt van het interieur is zonder twijfel de u-vormige zitgroep in de boeg onder het grote raam. Je kunt de dinette ombouwen tot een tweepersoonsbed. Van de leren wit met rode banken moeten je houden, maar ook hier geldt: er zijn meerdere uitvoeringen mogelijk, van extravagant tot bescheiden. Maar laten we eerlijk zijn, als je voor een caravan als La Mancelle Liberty kiest, dan moet je er ook helemaal voor gaan.

 

La Mancelle Liberty
La Mancelle Liberty
La Mancelle Liberty
La Mancelle Liberty
La Mancelle Liberty
La Mancelle Liberty

Ruimtelijk en modern

Ook opvallend aan La Mancelle Liberty is de ruimte. De 440 PC die wij bekeken is 6,38 meter lang en 2,25 meter breed. Dat zijn geen extreme formaten, en toch oogt de Liberty groot. In de boeg is dus de lichte zitgroep geplaatst en in het midden van de caravan zien we de keuken terug. Het tweepitsgasstel en de spoelbak hebben een ronde vorm, die perfect past bij de zitgroep.

Achterin zien we een Frans bed met daarnaast een badkamer. Vaak hebben caravans van dit formaat een badkamer, waarin het behelpen is. Dat is in de Liberty zeker niet het geval. De douche heeft vaste wanden, dus geen gedoe met een gordijntje. De wastafel oogt chique en het toilet is goed bereikbaar. Ook hier zien we de ronde vormen terug.

La Mancelle Liberty
De standaard Liberty met houten decor.
La Mancelle Liberty
De standaard Liberty met houten decor.

La Mancelle Liberty in 5 indelingen

Deze vrolijke caravan uit Frankrijk is er in vijf indelingen: 440 PC – XL Freeze (deze heeft een ladekoelkast met een inhoud van 150 liter), de ‘gewone’ 440 PC, 490 SA, 490 PC en tandemasser 600 SA. De indeling die wij in Düsseldorf hebben bekeken (440 PC) is er vanaf 38.190 euro. Je hebt dan de uitvoering met de houten platen op de wanden. Wil je de vrolijke bloemen, dan komt er nog 1290 euro bij.

La Mancelle Liberty is een caravan die je of fantastisch óf afschuwelijk vindt. Behoor jij net als ik tot die eerst categorie en wil je meer weten (bijvoorbeeld de technische specificaties), klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!