Caravanbouwer La Mancelle komt in 2022 met tandemasser Grand Liberty

Martine van Kuler

Hij stond te shinen op de Caravan Salon in Düsseldorf, de tandemasser Grand Liberty van de Franse caravanbouwer La Mancelle. Het model is speciaal voor de Duitse markt ontworpen. Bij onze oosterburen is hij vanaf seizoen 2022 verkrijgbaar. Dat de La Mancelle Grand Liberty – vooralsnog – alleen in Duitsland te verkrijgen zal zijn is niet zo verwonderlijk. In Frankrijk is er namelijk nauwelijks vraag naar grote caravans.

Grand Liberty grotere versie van bestaande La Mancelle

Zoals de naam al doet vermoeden bouwt La Mancelle met de Grand Liberty voort op de al langer bestaande Liberty. De nieuwe tandemasser is in 2022 in Duitsland verkrijgbaar in twee modellen. Het ene heeft twee eenpersoonsbedden in V-vorm. Het tweede model heeft een centraal geplaatst queensize bed achterin.

De ruime rondzit van de Liberty 490 SA.
De ruime rondzit van de Liberty 490 SA.

Ruime zitgroep in nieuwe La Mancelle

Net als bij de kleinere Liberty heeft de Grand een ronde zitgroep voorin. Het zal je niet verbazen dat deze in de nieuwste La Mancelle grand is. Natuurlijk kan de bank worden omgebouwd tot een bed.

Ook de keuken in de Grand Liberty is ruim en heeft lekker veel opbergruimte. De caravan wordt standaard geleverd met een koelkast van 132 liter Indien gewenst kun je een oven of magnetron laten inbouwen.

La Manchelle Variobad, hier gefotografeerd in een ‘gewone’ Liberty 490 SA.
La Manchelle Variobad, hier gefotografeerd in een ‘gewone’ Liberty 490 SA.

Meer dan genoeg ruimte

Ruimte is er ook in de badkamer, een zogeheten Variobad. Door een draaibare wand is het óf een douche óf een toilet. Dus als je op het toilet zit heb je nooit meer last van een tandenpoetsende reisgenoot en vice versa.

Voor de tandemasser van La Mancelle moet je flink in de buidel tasten. De caravan zal een vanaf prijs krijgen van ongeveer 48.000 euro. Wil je de Grand Liberty toch graag hebben? Dan zul je toch echt naar Duitsland moeten afreizen.

Meer weten over de caravans van La Mancelle? Kijk dan hier.

Dan nog even dit: de Grand Liberty is nog zo nieuw dat er nog maar weinig beeld van is. De rondzit en het Variobad zijn daarom gefotografeerd in de ‘gewone’ Liberty 490 SA. De Grand Liberty is gebaseerd op dit model.
(Fotocredits: Okaparka (uitgelichte afbeelding) en La Mancelle)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!