Kulba Rebel
De stoere Kulba Rebel.

Verlaat de gebaande paden met de stoere Kulba Rebel

Martine van Kuler

Hij is klein, stoer en eigenzinnig, niet bang om de gebaande paden te verlaten en bovendien een echte allemansvriend. Over welke caravan we het hebben? De Kulba Rebel natuurlijk!

Kulba Rebel. Alleen de naam al doet ons hart een beetje sneller kloppen. Wij hebben immers een zwak voor kampeermiddelen die een beetje anders zijn. Eerder schreven we al over de schattige Kulba Woody, maar de fabrikant uit Letland heeft ook een wat minder aaibare variant van deze teardrop-caravan: de Rebel.

Compacte en lichte caravan

Zowel de Woody als de Rebel heeft de charmante teardrop-vorm. De caravans zijn van binnen 1,98 meter lang, 1,36 meter breed en 1,30 meter hoog. Ze hebben een maximaal totaalgewicht van 750 kilo en passen dus achter vrijwel alle personenauto’s. Door de compacte afmetingen past een Kulba caravan bovendien in de meeste garages. Handig, want dat scheelt weer stallingskosten.

Off-road met de Kulba Rebel

Waar de Kulba Woody er dankzij de houten buitenkant uitziet als het braafste jongetje uit de klas, is de Rebel juist het stoere buitenbeentje. De buitenwanden van weers- en krasbestendig polyurethaan en de verhoogde as met 15 inch lichtmetalen velgen en terreinbanden maakt de Kulba Rebel geschikt voor alle terreinen. Dus wil je off-road? Dan kún je ook off-road.

Kulba Rebel
Het tweepersoonsbed in de Kulba Rebel kun je omtoveren tot zitbank.
Kulba Rebel
Het tweepersoonsbed in de Kulba Rebel kun je omtoveren tot zitbank.

Knus interieur voor Kulba Rebel

De teardrop heeft aan beide kanten een kleine deur met raam. De cabine is gemaakt van Baltisch berken hardhout multiplex, dat bekendstaat om zijn kracht, stabiliteit en hoge kwaliteit. Gezien de geringe afmetingen van de caravan zal het je niet verbazen dat de Rebel van binnen niet overloopt van luxe en ruimte. Eigenlijk bestaat het interieur alleen uit een tweepersoonsbed van 1,40 x 2 meter met daarboven houten kastjes. Het bed kun je ombouwen tot een zitbank, zodat je ook met slechter weer binnen kunt zitten. En dat zie er toch echt wel knus uit. Led-verlichting is standaard, evenals een dakluik. Optioneel kun je kiezen voor een verwarming en/of airconditioning.

Kulba Rebel keuken
Koken doe je buiten!
Kulba Rebel keuken
Koken doe je buiten!

Koken doe je buiten

Een kleine caravan heb je alleen als je van plan bent je vakantie grotendeels buiten door te brengen. En dat is dan ook precies waar je staat als je kookt. De Kulba Rebel heeft een keuken onder de achterklep. Compleet met een wasbakje en kraan, kastjes, een optilbaar tafelblad met geïntegreerd tweepitsgasstel, stopcontacten en optioneel een koelkastje of -box. Dus eigenlijk alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden is aanwezig in de Kulba Rebel. Deze leuke minicaravan is er vanaf 17.750 euro.

Ben je op zoek naar een stoere teardrop, dan is de Kulba Rebel misschien wel wat voor jou. Zoek je een stylish variant, dan is broertje Woody het bekijken waard. Dat kun je doen door op onderstaande button te klikken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!