Kuckoo Camper Emma

Kuckoo Camper Bruno heeft een zusje: minicaravan Emma

Martine van Kuler

Heuglijk nieuws voor Kuckoo Camper, want de familie is uitgebreid met Emma. Deze minicaravan – een zusje van de schattige Bruno – heeft een modern uiterlijk en is licht van gewicht. Dit maakt Emma een geschikte caravan voor achter een elektrische auto.

Eerder stelden we je op Campingtrend al voor aan Kuckoo Camper Bruno, een robuuste duurzame minicaravan. De Duitse fabrikant heeft nu een prototype gemaakt van Emma. Zij is net zo duurzaam als haar oudere broer, maar net wat kleiner en aanzienlijk lichter.

Kuckoo Camper Emma achter je elektrische auto

Waar Bruno mannelijk en robuust is, is Emma eerder elegant, verfijnd bijna. Ze is 3,50 meter lang, 1,98 meter breed en 1,61 meter hoog. Leeg weegt ze 400 kilo en je mag haar beladen tot 750 kilo. Haar gestroomlijnde vormen en lage gewicht maken Emma een zeer geschikte caravan voor bezitters van een elektrische auto.

De buitenkant van de minicaravan kenmerkt zich door de grote glazen deuren. Optioneel zijn deze zelfs aan beide zijden mogelijk. De deuren openen in tegengestelde richting en vergemakkelijken het in- en uitstappen. Ook zorgt het glas voor een aanzienlijke bak licht in de caravan.

Kuckoo Camper Emma
Kuckoo Camper Emma

Minicaravan voor twee personen

Gezien haar afmetingen is Emma geen gezinscaravan, maar voor een stel biedt ze genoeg ruimte. De bank kun je ombouwen tot een bed van 1,47 bij 2 meter, en dat is voor een minicaravan heel behoorlijk. De vloerbedekking zorgt bovendien voor een gezellige sfeer. Binnen zien we verder de nodige opbergvakken en planken.

Koken doe je niet in de caravan, maar daarbuiten. De uittrekbare buitenlade van 95 x 30 centimeter biedt plaats aan bijvoorbeeld een kooktoestelletje of koffiezetapparaat. Voor plassen en wassen ben je aangewezen op het sanitairgebouw van de camping.

Kuckoo Camper Emma keuken
Kuckoo Camper Emma keuken

Kuckoo Camper streeft naar duurzaamheid

Het Duitse Kuckoo Camper heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat betekent onder meer dat alle onderdelen en materialen die bij de bouw van Emma worden gebruikt uit Europa komen.

Naar verluidt gaat Emma rond de 12.000 euro kosten en komt ze in het eerste kwartaal van 2024 op de markt. Klik voor meer info over Kuckoo Camper Emma of haar grote broer Bruno op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!